ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία «έπνιξε» τη δυτική Ελλάδα: Η μανία της φύσης έπληξε Μεσολόγγι, Ναυπάκτο και Πάτρα

Η κακοκαιρία «έπνιξε» τη δυτική Ελλάδα: Η μανία της φύσης έπληξε Μεσολόγγι, Ναυπάκτο και Πάτρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μεσολόγγι, όπου πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα - Μία γυναίκα τραυματίστηκε στην Πάτρα - Δυνατή νεροποντή και στην Αθήνα - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ - Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας, εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, είναι οι σφοδρές βροχοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι, οι καταιγίδες, αλλά και το χαλάζι. Το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη δυτική Ελλάδα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, με το Μεσολόγγι να δέχεται το πιο ισχυρό «χτύπημα». Μάλιστα, αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο δήμος Μεσολογγίου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

mes1

Μάλιστα, εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα στην πόλη του Μεσολογγίου, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές πτώσεις δέντρων.

Δείτε ΕΔΩ την πρόγνωση του καιρού

Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανάχωμα που βρίσκεται στο δρόμο προς τα ΤΕΙ υποχώρησε, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος όγκος νερού να κατευθύνεται προς την πόλη.

Ο δήμος Μεσολογγίου έχει στείλει εκσκαφικά μηχανήματα για να δημιουργήσουν ανάχωμα για να αλλάξει η ροή του νερού προς τη θάλασσα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Μεσολόγγι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να κάνουν απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, ενώ προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν και γειτονικές κοινότητες.

Μάλιστα στο Μεσολόγγι έχουν σταλεί ενισχύσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ.

Δείτε το βίντεο από τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι:

«Πνίγηκε» και η Ναύπακτος

Προβλήματα καταγράφονται και στην Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μάλιστα σε περιοχή της Ναυπακτίας η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό γυναίκας από αυτοκίνητο.

naf1

Εν τω μεταξύ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο Τρίκορφου – Γαβρολίμνης, ο οποίος έχει μετατραπεί σε ποτάμι.

Δείτε τα βίντεο από τις πλημμύρες στη Ναύπακτο:

Πλημμύρες και τραυματισμοί στην Πάτρα

Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Πάτρας.

2618008

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, μια γυναίκα τραυματίστηκε στην Οβρυά Πατρών όταν στην προσπάθειά της να κατέβει από ταξί, πρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει σε φρεάτιο. Η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

2618009

Την ίδια ώρα, όπως ενημερώνει η Ελληνική Αστυνομία, έχει διακοπεί η κίνηση όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Ακράτας - Ζαρούχλας και συγκεκριμένα στο 19ο και στο 21ο χλμ. καθώς από την ισχυρή βροχόπτωση αποκολλήθηκαν βράχια και χώματα που έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

2618010

Στο έλεος των πλημμυρών και η Άρτα

Παράλληλα, ζημιές σημειώνονται και στην Άρτα, εξαιτίας της δυνατής νεροποντής τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες, στην πεδιάδα της Άρτας. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Δείτε εδώ πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Δείτε την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέσω twitter:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Ισχυρές βροχοπτώσεις και στην Αττική

Λίγο πριν τις 12:30, άρχισε η δυνατή βροχόπτωση και στην Αττική, προκαλώντας χάος στους δρόμους.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε τουλάχιστον 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και πέντε για κοπές δέντρων στην Αθήνα αλλά και στα νότια προάστια.

2617949

Λόγω έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής,η Υπηρεσία μας μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 100 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Ηλεία

Προβλήματα και στις περιοχές της Βάρδας, της Γαστούνης, των Λεχαινών και της Ανδραβίδας στην Ηλεία, προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, λόγω της βροχόπτωσης, πλημμύρισαν δρόμοι και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί αν επλήγησαν καλλιέργειες.

Αρκετά προβλήματα δημιούργησε η μπόρα που έπληξε νωρίτερα την Αττική, ενώ πιο έντονα ήταν τα φαινόμενα στην Δυτική Ελάδα.

Όπως έγινε γνωστό, το Κεντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβαστικής δέχτηκε πάνω απο 100 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια κυρίως, αλλά και για κοπές δένδρων που έπεσαν απο τον αέρα στην Αττική και ιδιαίτερα στο κεντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και το Ίλιον.

Πλημμύρες σημειώθηκαν επίσης στην Πάτρα, στη Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι και στην Πρεβεζα.

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: nafpaktianews.gr, tempo24.gr, onairnews.gr

Σχετικές ειδήσεις