ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ελληνικές Αρχές συγκάλυψαν την υπόθεση του μικρού Μπεν»

«Οι ελληνικές Αρχές συγκάλυψαν την υπόθεση του μικρού Μπεν»

«Η υπόθεση του εξαφανισμένου Μπεν Νίνταμ έχει όλα τα χαρακτηριστικά της συγκάλυψης», καθώς η «ελληνική αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει γρήγορα την έρευνα για το 21μηνών αγόρι που εξαφανίστηκε στην Κω τον Ιούλιο του 1996 ενώ ένας μάρτυρας κατέθεσε ψέματα ότι το βράδυ της εξαφάνισης, αντί η μητέρα να αναζητά το γιο της, έκανε σεξ μαζί του», καταγγέλλει σε εκτενές ρεπορτάζ η βρετανική εφημερίδα Mirror.

Όμως η Mirror δεν αρκείται μόνο στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε, μία σημαντική κατάθεση μίας μάρτυρος στην Κω δε συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, ενώ ένας Έλληνας πρώην αστυνομικός απέρριψε τη θεωρία των Βρετανών ερευνητών ότι ο Μπεν καταπλακώθηκε από τα μπάζα ενός εκσκαφέα κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών.

«Καθώς οι τελευταίοι Βρετανοί τουρίστες εγκαταλείπουν την Κω στο τέλος της περιόδου των διακοπών, ένα σκοτεινό σύννεφο καλύπτει το νησί, παρά τις σκληρές προσπάθειες της αγγλικής αστυνομίας να ρίξει φως στη σκοτεινή υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

A night time exposure

Αλλά, μετά από μια αστυνομική επιχείρηση που κόστισε στον βρετανικό λαό 1,1 εκατομμύριο λίρες, οι δύο εκτεταμένες ανασκαφές στο νησί απέφεραν μόνο ένα μικρό κίτρινο παιχνίδι που φέρεται ότι άνηκε στο εξαφανισμένο παιδί.

Και αυτό, γιατί όπως «αποκαλύπτουν» οι δημοσιογράφοι της Mirror που ισχυρίζονται ότι πέρασαν πολλούς μήνες στην Κω διερευνώντας τη μυστηριώδη υπόθεση εξαφάνισης, ανακάλυψαν «ίχνη συγκάλυψης της υπόθεσης, προσβλητικά ψέματα, εξαφανισμένες καταθέσεις και λασπολογικές κατηγορίες κατά της οικογένειας Νίνταμ».

mirror fronts

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Mirror:

- «Ένας μάρτυρας παραδέχθηκε ότι δήλωσε ψευδώς στην αστυνομία το 1991 ότι έκανε σεξ με τη μητέρα του Μπεν, Κέρρυ, τη νύχτα που ο μικρός εξαφανίστηκε, όταν, στην πραγματικότητα, ήταν έξω ψάχνοντας για τον γιο της».

- «Ένας συνταξιούχος Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι ήταν τεράστιο λάθος των ελληνικών Αρχών το γεγονός ότι η αστυνομία περίμενε 24 ώρες πριν ξεκινήσει τις έρευνες».

- Και ένας πρώην έλληνας αστυνομικός παραδέχθηκε ότι οι τοπικές Αρχές πιέστηκαν για να κλείσει γρήγορα η υπόθεση», σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της βρετανικής εφημερίδας.

Source: Mirror.co.uk

Σχετικές ειδήσεις