ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 1973: Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Πολυτεχνείο 1973: Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Εξέγερση Πολυτεχνείου - Ειδήσεις:Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν το απόγευμα της Πέμπτης (17/11) μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.), του ΚΚΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.).

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από την Πολυτεχνική σχολή. Η πορεία κινείται προς την οδό Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, ώστε να φτάσει στο Αμερικανικό προξενείο, όπου θα καταλήξει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για το Πολυτεχνείο

Ξεχωριστή πορεία από αυτή των μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώθηκαν στο απέναντι ρεύμα (προς ανατολικά) από την Πολυτεχνική Σχολή.

Οι διαδηλωτές όταν έφτασαν μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ έβαλαν φωτιά σε αμερικάνικη σημεία και φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ.

simaia fotia

Σύμφωνα με την Αστυνομία στην εν λόγω πορεία συμμετέχουν περίπου 4.000 άτομα. Πίσω από την πορεία του ΚΚΕ βρίσκεται ολιγομελής αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ενώ 100 μέτρα μακρύτερα ακολουθεί η πορεία μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν διακριτικά τις διαδηλώσεις.

Πηγή: thestival.gr

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις