ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχονται χιόνια και στην Αττική - Πού θα το «στρώσει»

Ο Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχονται χιόνια και στην Αττική - Πού θα το «στρώσει»

Καιρός για χιόνια – Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Δευτέρας – Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός – Θα χιονίσει σε Πεντέλη, Πάρνηθα και Υμηττό

Πολικό ψύχος αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από τις επόμενες ώρες. Πολλές περιοχές της χώρας θα «ντυθούν» στα λευκά, ενώ χιόνια αναμένονται από την Τρίτη σε Πεντέλη, Πάρνηθα και Υμηττό. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, χιόνια θα πέσουν και στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, σήμερα, Δευτέρα (28/11/2016) οι καταστροφικές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν, επηρεάζοντας κυρίως πάλι τις δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Αρνιακός έρχεται δεύτερη φάση της κακοκαιρίας. Πολικές μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα επηρεάσουν το βράδυ αρχικά τη Μακεδονία και τη Θράκη, με χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και στη συνέχεια σε χαμηλά υψόμετρα. Τα χιόνια με τη βοήθεια ισχυρών βοριάδων 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο θα κατηφορίσουν νοτιότερα επηρεάζοντας τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ραγδαία πτώση κατά 10 με 12 βαθμούς Κελσίου συγκριτικά με τις σημερινές θερμοκρασίες.

Στην Αττική, από αύριο, Τρίτη (29/11) περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού, με χιόνια από το μεσημέρι και μετά στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό και τα ξημερώματα της Τετάρτης θα χιονίσει στα βόρεια προάστια, δηλαδή σε Βαρνάβα, Γραμματικό, Καπανδρίτι, Άγιο Στέφανο. Η θερμοκρασία σε πτώση στην Αττική από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βοριάδες θα φτάσουν στον Ευβοϊκό στα 7 με 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά ενδεχομένως και μέσα την πόλη, χωρίς όμως να το στρώσει. Η θερμοκρασία από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη με τα περισσότερα χιόνια να επιμένουν στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και την κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο με χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις σε υψόμετρο από τα 500 μέτρα και πάνω. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Δεν αποκλείεται να έχουμε και λίγες χιονοπτώσεις στις Κυκλάδες και τα βουνά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία, σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, δεν πρόκειται να ξεπεράσει στην Αττική τους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 5.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα

Σχετικές ειδήσεις