ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΤΩΡΑ: Έκλεισε η Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Αντιρρίου

Καιρός ΤΩΡΑ: Έκλεισε η Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Αντιρρίου

Ειδήσεις για τονκαιρό:Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από τις 8 το πρωί, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου, από το παλιό στρατόπεδο Φιλιππιάδας, μέχρι τη σήραγγα Κλεισούρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.

Η έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε αργά το βράδυ, έντυσε στα λευκά δεκάδες χωριά στο Λούρο και στον Ζάλογγο αλλά και στον δήμο Ζηρού.

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο από Στεφάνη μέχρι Θεσπρωτικό. Στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου, το χιόνι έφτασε μέχρι την παραλία Καναλακίου, ενώ σε Καμαρίνα, Κρυοπηγή, Μυρσίνη, Μεγαδέντρο χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων για να ανοίξουν οι περισσότεροι δρόμοι μέσα στους οικισμούς, ενώ με απόφαση του δημάρχου Χρήστου Μπαΐλη κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία καθώς και το Κέντρο Ειδικής Αγωγής στην Σαμψούντα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον καιρό

Εν τω μεταξύ, με απόφαση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Ειδικότερα:

- Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού από την Ηγουμενίτσα έως και το 120ο χιλιόμετρo.

- Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας

- Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης

- Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Καλπακίου - Κακαβιάς

Σε όλο το επαρχιακό εθνικό δίκτυο και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά στα εξής σημεία:

- Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων από το Πέτα έως το Σκαρπάρη

- Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

- Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη

- Επαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου - Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.

Σχετικές ειδήσεις