ΕΛΛΑΔΑ

«Μίλησαν» οι κάμερες για την τραγωδία στη Θήβα: Η ιλιγγιώδης ταχύτητα και τα ακατάλληλα λάστιχα

«Μίλησαν» οι κάμερες για την τραγωδία στη Θήβα: Η ιλιγγιώδης ταχύτητα και τα ακατάλληλα λάστιχα

Ιλιγγιώδης η ταχύτητα της μοιραίας Πόρσε – Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί – Ακατάλληλα τα λάστιχα του πολυτελούς αυτοκινήτου

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα που σόκαρε το πανελλήνιο το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις κάμερες η μοιραία Porsche φαίνεται να είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πολλή ώρα πριν το δυστύχημα, όχι σε ένα αλλά σε πολλά σημεία του αυτοκινητόδρομου.

Σημειώνεται ότι στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος έσπευσε δύναμη του ΕΚΑΒ που συνέλεξε βιολογικό υλικό.

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι τα λάστιχα του μοιραίου αυτοκινήτου ήταν χρονολογίας 2006 αλλά και πως ήταν «χειμερινά», γεγονός που σημαίνει ότι δεν ενδείκνυνται για τόσο υψηλές ταχύτητες καθώς ο συγκεκριμένος τύπος των ελαστικών έχει χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας από τα κανονικά.

Ο κ. Παπαπάσχος, εκπαιδευτής ασφαλής οδήγησης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha σε μία προσπάθεια να αποσαφηνίσει τα αίτια του φρικτού τροχαίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαπάσχος από το βίντεο φαίνεται ότι η μέση οριαία ταχύτητα της μοιραίας Πόρσε ήταν περίπου 250 χιλιόμετρα και συμπλήρωσε ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου πιθανότατα άγγιζε τα 280χλμ προτού πλαγιολισθήσει, μπει στο πάρκινγκ και στοιχίσει τη ζωή σε 4 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και ενός τρίχρονου παιδιού.

Όπως εξήγησε, ο έλεγχος του οχήματος σε τέτοιες υψηλές ταχύτητες είναι πολύ δύσκολος.

Μεταξύ των πιθανών αιτιών του τροχαίο ο κ. Παπαπάσχος αναφέρθηκε σε μηχανική βλάβη, σε αστοχία του ελαστικού αλλά και πως ίσως ακούμπησε κάπου…

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της τραγωδίας

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη - «βόμβα» για το τροχαίο από τον πατέρα

Τι έφταιξε για την τραγωδία στη Θήβα; Όλα τα σενάρια

Σχετικές ειδήσεις