ΕΛΛΑΔΑ

Όλη η αλήθεια για την υγεία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Όλη η αλήθεια για την υγεία του Άκη Τσοχατζόπουλου

1982, πρώτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ο Άκης Τσοχατζόπουλος πανίσχυρος Υπουργός Δημοσίων Έργων... Ένα βροχερό χειμωνιάτικο μεσημέρι ο Υπουργός εμφανίζει έντονη αδιαθεσία με λιποθυμικά συμπτώματα και μεταφέρεται εσπευσμένα σε μεγάλο νοσοκομείο του κέντρου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΟΜΒΟΕΜΒΟΛΗ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’80 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΟ BYPASS ΤΟΥ 2017 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Του Σπύρου Πάνου

Οι γιατροί διαγιγνώσκουν οξεία θρομβοεμβολή και κορυφαίος αγγειοχειρουργός (ο ίδιος 35 χρονιά μετά θα γνωματεύσει για τα προβλήματα υγείας που θα καταθέσουν οι δικηγόροι του Άκη στο δικαστήριο) αναλαμβάνει την επέμβαση και για προληπτικούς λόγους ο Άκης Τσοχατζόπουλος νοσηλεύεται για λίγες μέρες στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Το συμβάν δεν κοινοποιείται και μένει σε γνώση ενός κλειστού κύκλου μελών της Κυβέρνησης... Και βέβαια οι συστάσεις για την θεραπευτική και όχι μόνο αγωγή είναι σαφείς και έντονες...

Τρία χρονιά πριν, το 1979, οι παθολόγοι και ειδικός αγγειολόγος είχαν συστήσει στο ανερχόμενο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (και alter ego του Ανδρέα Παπανδρέου) να φορά καθημερινά ειδικά διαβαθμισμένες κάλτσες συμπίεσης καθώς διέγνωσαν έντονα προβλήματα στο κυκλοφορικό του αίματος στα κάτω άκρα...

Η έντονη «κινητικότητα » του Άκη Τσοχατζοπούλου στο ωραίο φύλο και στοιχειώδεις κανόνες αισθητικής, παραπετάξαν τις ειδικές κάλτσες ( την εποχή εκείνη κυκλοφορούσαν μόνο σε 2 χρώματα και αυτά σκούρα – καμία σχέση με την σημερινή χρωματική παλέτα ) σε κάποιο συρτάρι .

Πέντε χρονιά αργότερα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κορυφαίος Υπουργός Εσωτερικών αυτή την φορά στην Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, διακομίζεται και πάλι στο νοσοκομείο οπού οι γιατροί διαπιστώνουν «εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση». Και αυτή την φορά η αντιμετώπιση της κατάστασης είναι επιτυχής ωστόσο η αγωγή που συστήνουν οι θεράποντες ιατροί κάθε άλλο πάρα ταιριάζει στον αντισυμβατικό προσωπικό τρόπο ζωής του υπερδραστήριου Υπουργού.

Τριάντα πέντε χρονιά μετά ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στις Φυλακές Κορυδαλλού και η κατάσταση της υγείας του εμφανίζει ραγδαία επιδείνωση... Οι απανωτές απορρίψεις των αιτήσεων αποφυλάκισης για λογούς υγείας τον καταβάλλουν και ψυχολογικά ενώ εμφανίζονται και τα πρώτα καρδιολογικά προβλήματα.

Εσπευσμένα τον περασμένο Μάρτιο διακομίζεται αρχικά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στην συνέχεια στο Ιπποκράτειο όπου υποβάλλεται σε τριπλό bypass καθώς οι γιατροί διαπιστώνουν βουλωμένες αρτηρίες σε ποσοστό 90%. Η επέμβαση είναι επιτυχής και ο άλλοτε κραταιός υπερυπουργός παίρνει εξιτήριο και λίγες μέρες αργότερα την περιπετειώδη αποφυλάκιση του.

Ωστόσο η βεβαρυμμένη κλινικά υγειά του (θεράπων ιατρός που συμμετείχε στο χειρουργείο, έκανε λόγο καταθέτοντας στο δικαστήριο, για οργανισμό που παραπέμπει σε υπέργηρο και όχι 78χρονο, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «είναι όλος σάπιος εσωτερικά») τον οδήγησε και πάλι στο νοσοκομείο.

Η λοίμωξη στις φλέβες του αριστερού ποδιού, από οπού πάρθηκε και το μόσχευμα για την καρδιολογική επέμβαση αντιμετωπίστηκε επαρκώς... Την περασμένη βδομάδα όμως διακομίστηκε και πάλι εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο. Στην διάρκεια τελετής στο σχολείο του 10χρονου γιου του, εμφάνισε συμπτώματα έντονης βιαιότητας και απώλειας συνείδησης.

Οι παριστάμενοι φοβήθηκαν ότι υπέστη εγκεφαλικό όμως οι εξετάσεις δεν διαπίστωσαν ισχαιμικό επεισόδιο. Οι γιατροί υποψιαζόμενοι συμπτώματα ενδοκαρδίτιδας προχωρήσαν στην χορήγηση cocktail ισχυρότατων αντιβιοτικών στα οποία ο οργανισμός του ανταποκρίθηκε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανήλθε ...

Ενόψει του Εφετείου και της αναμενόμενης εισαγγελικής πρότασης την προσεχή εβδομάδα είναι αμφίβολο αν θα παραστεί. Η φυσική παρουσία του Άκη Τσοχατζοπούλου στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα αποφασιστεί μετά την γνωμάτευση των θεραπόντων ιατρών το προηγούμενο βράδυ...Ο ίδιος ωστόσο διαμήνυσε σε κοντινούς του ανθρώπους ότι «στη φυλακή δεν επιστρέφω ζωντανός»...

Βίοι παράλληλοι με τον πολιτικό του μέντορα Ανδρέα Παπανδρέου.

Σχετικές ειδήσεις