ΕΛΛΑΔΑ

Χάος στο Μενίδι: Μολότοφ και φωτιές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων

Χάος στο Μενίδι: Μολότοφ και φωτιές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων

Ένταση επικράτησε στο Μενίδι, κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του μικρού Μάριου.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ και έβαλε φωτιές σε κατοικίες Ρομά στην περιοχή με αποτέλεσμα τα αίματα να «ανάψουν».

Ένα από τα σπίτια που δέχθηκε την επίθεση είναι το σπίτι όπου βρέθηκαν οι κάλυκες κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε μετά τον θάνατο του μικρού Μάριου.

Σημειώνεται ότι λόγω της έντασης οι εκατοντάδες συμμετέχοντες στη διαδήλωση διασκορπίστηκαν υπό το φόβο επέκτασης των επεισοδίων.

Στο σημείο βρισκόταν και δύναμη των ΜΑΤ της Αστυνομίας.

Η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα με αποτέλςσμα τα επεισόδια να μν πάρουν έκταση.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από τα βίντεο που ακολουθούν:

Νωρίτερα κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν ειρηνικά καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο την εγκληματικότητα στην οποία είναι αναγκασμένοι να ζουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου μετά την κηδεία του 11χρονου Μάριου, συνελήφθη ένας Ρομά ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε - με καραμπίνα όμως - το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (08/06/2017), όταν και έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έξω από το σπίτι του νεαρού έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Σημειώνεται ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Το πρωί, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις τριάντα τέσσερις.

Σχετικές ειδήσεις