ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει την Κυριακή (9/7/2017) το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Αρχίζει την Κυριακή (9/7/2017) το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Το πρόγραμμα για αύριο, Κυριακή (9/7/2017) περιλαμβάνει την ορχήστρα «Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα».

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, όπου περιλαμβάνονται διακεκριμένα σύνολα και σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεκινά το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας την ερχόμενη Κυριακή, 9 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Μουζάκι. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 6 Αυγούστου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, όπως αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής, καθηγητής και μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης, οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Νομαρχίας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

καρδιτσα 2

Σύμφωνα με τον μαέστρο, στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, περιλαμβάνονται βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, συμφωνικής μουσικής, ρεσιτάλ σε διάφορα όργανα, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια, συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής.

Επίσης, περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής, καθώς και άλλων μορφών τέχνης. Πρόσθετα, υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης, o Θεόδωρος Αντωνίου, ο Νικόλαος- Ugo Φώσκολος κά.

Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Φεστιβάλ, από πλευράς σολίστ, υπερβαίνει τους τριάντα συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κτλ) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ΄ έτος τους 5.500 και τις 135 χορωδίες- μουσικά σύνολα.

Σχετικές ειδήσεις