ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένων από «μαϊμού» εφοριακούς

Φθιώτιδα: Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένων από «μαϊμού» εφοριακούς

Νέους τρόπους εξαπάτησης ηλικιωμένων ανθρώπων, αποσπώντας χρήματα από τα ανυποψίαστα θύματά τους, εφαρμόζουν επιτήδειοι.

Στη Φθιώτιδα, συνελήφθησαν δύο άτομα από την Αττική, που προσέγγιζαν ηλικιωμένους και προσποιούμενοι τους εφοριακούς τους έπειθαν να τους δίνουν χρήματα ώστε –υποτίθεται- να τακτοποιήσουν φορολογικές υποθέσεις των παιδιών τους.

Η αποκάλυψη της απάτης έγινε το πρωί της Πέμπτης (4/8), όταν το ζευγάρι των «μαϊμού» εφοριακών προσέγγισε μία ηλικιωμένη από τα Καμένα Βούρλα και με τη συγκεκριμένη μέθοδο της απέσπασε 1.100 ευρώ, όπως αναφέρει το lamiareport.gr. Το θύμα ειδοποίησε την αστυνομία και το σήμα δόθηκε στους σταθμούς για τον εντοπισμό ενός ασημί Yaris που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι επιτήδειοι, στο μεταξύ, είχαν μεταφέρει τη δράση τους κι στην άλλη πλευρά του Μαλιακού και συγκεκριμένα στις Ράχες όπου προσποιούμενοι και πάλι τους εφοριακούς ζήτησαν χρήματα από δύο ηλικιωμένους για τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων των παιδιών τους. Πράγματι η μία ηλικιωμένη πείσθηκε να τους δώσει τα χρήματα που ζητούσαν και εισήλθε στο σπίτι με τη γυναίκα - απατεώνα, τη στιγμή που ο άνδρας- απατεώνας έμεινε έξω να περιμένει.

Φαίνεται όμως ότι η προηγούμενη προσπάθειά τους σε ηλικιωμένο πάλι στις Ράχες ήταν μοιραία, καθώς ο παππούς όχι μόνο δεν την πάτησε, αλλά ενημέρωσε και με τηλεφώνημα την αστυνομία, που άμεσα κινητοποίησε τις δυνάμεις της. Σε λίγα λεπτά αστυνομικοί της Β' ΟΠΚΕ έφτασαν στο σημείο και «τσίμπησαν» τους μαϊμού – εφοριακούς, ακριβώς την ώρα που έπαιρναν τα χρήματα από την ηλικιωμένη. Οι δράστες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για επαγγελματίες του είδους και ελέγχεται η δράση τους και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σχετικές ειδήσεις