ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στην πόλη της Ζακύνθου

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στην πόλη της Ζακύνθου

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής (20/8) σε δασική έκταση στην περιοχή Νερατσούλες, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου.

Στο σημείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή μεγάλη πυροσβεστική δύναμη για να περιορίσει την έκταση της φωτιάς. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Όπως αναφέρει το imerazante.gr, λίγο πριν τις 9 το βράδυ δύο νέα μέτωπα ξέσπασαν στις περιοχές «Νερατσούλες» στο Σκοπό και «Ξηροκάστελο».

Σε ότι έχει να κάνει με το πρώτο μέτωπο πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε πάνω από τις εργατικές κατοικίες στην Παναγούλα, ενώ όσον αφορά στο δεύτερο ξέσπασε με λίγη ώρα διαφορά.

Στο σημείο αρχικά έσπευσαν δυο πυροσβεστικά οχήματα με 7 άνδρες, ενώ όσο περνάει η ώρα στο σημείο σπεύδουν ολοένα και περισσότερες δυνάμεις.

Στο σημείο βρίσκονται και υδροφόρες της ΔΕΥΑZ αλλά και ιδιωτών προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πυροσβεστικής.

Στις «Νερατζούλες» το μέτωπο βρίσκεται σε έξαρση καθώς εκτός από χαμηλή βλάστηση καίει και ελαιόδεντρα με τις φλόγες να φτάνουν σε πολλά μέτρα ύψος. Το βάρος των πυροσβεστών έχει πέσει εκεί καθώς από τη μία θα πρέπει να προστατευθούν ορισμένες αγροικίες που βρίσκονται στην περιοχή και από την άλλη να μην προχωρήσει η φωτιά και να φτάσει στο ΧΥΤΑ. Ανάλογες προσπάθειες γίνονται και στο άλλο μέτωπο στο «Ξηροκάστελο».

Πηγή φωτογραφίας: imerazante.gr

Σχετικές ειδήσεις