ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Μέγαρα: Πνίγηκε κολυμβητής στην περιοχή «Ήρεμο Κύμα»

Τραγωδία στα Μέγαρα: Πνίγηκε κολυμβητής στην περιοχή «Ήρεμο Κύμα»

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, (20/8) η Λιμενική Αρχή Μεγάρων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την ύπαρξη δύο κολυμβητών σε δυσχερή θέση, ενός 24χρονου αλλοδαπού και ενός 37χρονου ημεδαπού, στη θαλάσσια περιοχή «Ήρεμο Κύμα» Μεγάρων.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. προς παροχή συνδρομής, απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών, τέσσερα ιδιωτικά σκάφη και από ξηράς, δύο περιπολικά οχήματα επίσης του Λιμενικού.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από το σκάφος «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» έχοντας τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στην παραλία «Ήρεμο Κύμα», όπου δήλωσε καλά στην υγεία του και αρνήθηκε να μεταβεί σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Βραδινές ώρες χθες, ο 37χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, από στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών και μεταφέρθηκε από περιπολικό σκάφος στο λιμάνι στην προβλήτα ΔΕΣΦΑ στην παραλία Ήρεμο Κύμα. Από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από τον Γ' Λιμενικό Τμήμα Πάχης Μεγάρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Υπουργείο Ναυτιλίας

Σχετικές ειδήσεις