ΕΛΛΑΔΑ

«Αποστολή»: Κάρτα για τρόφιμα σε μονογονεϊκές οικογένειες

«Αποστολή»: Κάρτα για τρόφιμα σε μονογονεϊκές οικογένειες

Κοινωνικό έργο με σκοπότον σεβασμό στην αξιοπρέπεια των επωφελουμένων

Εκατοντάδες μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα παιδιά και πολύ χαμηλό ή καθόλου εισόδημα και οικογένειες με διπλή ανεργία, θα μπορούν να προμηθεύονται για έξι μήνες, τα ψώνια για το καθημερινό τους τραπέζι.

Φρέσκο γάλα, τυρί, γιαούρτι, ψωμί, κοτόπουλο, αυγά, φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής είναι τα τρόφιμα που οι 474 μονογονεϊκές οικογένειες θα μπορούν να προμηθεύονται από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στις ποσότητες και το χρόνο που αυτές έχουν ανάγκη με προπληρωμένη ονομαστική κάρτα αξίας 50 ευρώ μηνιαίως.

«Με το νέο αυτό πρόγραμμα», όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντινος Δήμτσας, «για πέμπτη συνεχή χρονιά, ενισχύονται οικογένειες που ένας μόνο γονέας φέρει το βάρος της επιβίωσης τους. Με χρηματοδότηση και σε συνεργασία με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Cristian Charities-IOCC και το ευρύτερο πρόγραμμα GIVE FOR GREECE IV οι δύο Οργανισμοί ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα εξυπηρετώντας πλήθος δράσεων προσφοράς άμεσης βοήθειας όπως είναι η σίτιση αλλά και σε τομείς όπως η εκπαίδευση η υγεία και η αγροτική ανάπτυξη. Ο συγκεκριμένος τρόπος προμήθειας τροφίμων, πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας, έχει ως πρωταρχικό σκοπό του τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια των επωφελουμένων, οι οποίοι προμηθεύονται τα προϊόντα που έχουν ανάγκη όποτε το επιθυμούν».

Σχετικές ειδήσεις