ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τις παραλίες στον Σαρωνικό που είναι «καθαρές» από υδρογονάνθρακες και ορυκτέλαιο

Δείτε τις παραλίες στον Σαρωνικό που είναι «καθαρές» από υδρογονάνθρακες και ορυκτέλαιο

Θετικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την κατάσταση των υδάτων σε συγκεκριμένες παραλίες του δήμου Σαρωνικού, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πρώτη ανάλυση των υδάτων έδειξε μηδενικές τιμές ανίχνευσης υδρογονανθράκων και ορυκτέλαιων στις παραλίες Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, κεντρική Σαρωνίδας, κόλπου Αλυκών Αναβύσσου και Θυμαρίου Παλαιάς Φώκαιας.

Τα επίσημα αυτά στοιχεία προέρχονται από τις αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποίησαν τα πιστοποιημένα από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ», με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής.

Στόχος είναι οι συγκεκριμένες αναλύσεις να πραγματοποιούνται σε τακτική βάση έως και τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του δήμου.

Για τις ίδιες παραλίες έχουν ληφθεί δείγματα και από το ΕΛΚΕΘΕ, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν βγει ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας δεν απαγόρευσε την κολύμβηση στις παραλίες του δήμου Σαρωνικού, ωστόσο η δημοτική αρχή βεβαιώνει ότι θα «βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο και θα ενημερώνει για κάθε εξέλιξη, πάντα με γνώμονα την προστασία της ακτογραμμής του Δήμου μας και της δημόσιας Υγείας».

Σχετικές ειδήσεις