ΕΛΛΑΔΑ

Θύελλα αντιδράσεων για την 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τη φυλακή

Θύελλα αντιδράσεων για την 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τη φυλακή

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου των Φυλακών Κορυδαλλού να χορηγήσει διήμερη άδεια στον καταδικασθέντα 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας, εκτός απροόπτου, σήμερα, Πέμπτη (09/11/2017) το πρωί θα πάρει την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν. Στις φυλακές βρίσκεται από τότε, που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης.

Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό.

Κατόπιν αυτού, σήμερα το πρωί αναμένεται, να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα της εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού.

Μητσοτάκης: «Αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα»

Η είδηση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, με το πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει αδιανόητη αυτή την απόφαση.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Μπακογιάννη: «Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη»

«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;», τονίζει, από την πλευρά της, η κα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι περιμένει απαντήσεις από την κυβέρνηση, έχοντας μείνει, όπως αναφέρει, «άφωνη» από την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Γεωργιάδης: «Απλά απαράδεκτο»

Την ενόχλησή του εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. «Ασχολίαστο» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter, συνοδεύοντας το λακωνικό αυτό σχόλιο με ένα δημοσίευμα για την 48ωρη άδεια, για να επανέλθει λίγο αργότερα κάνοντας λόγο, μεταξύ των άλλων, για πρόκληση.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος Ελίζα Βόζενμπεργκ σημείωσε: «Αμετανόητος δολοφόνος δεν νοείται εκτός φυλακής, κανένας!» Αναρωτήθηκε μάλιστα, με τις αναρτήσεις της στο twitter, αν μπορεί ο Κουφοντίνας να δει έξοδο από τις φυλακές με 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μάκης Βορίδης που έγραψε: «Κάτι ακούω για άδεια στον Κουφοντίνα. Φαίνεται ότι ξεχάστηκαν τα 11 φορές ισόβια. Αδιανόητο».

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 έκανε λόγο για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση.

Σχετικές ειδήσεις