ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες: Θρήνος, απόγνωση, αγωνία! Ο Γιάννης, ο Πέτρος, ο Χρήστος και τα άλλα θύματα

Πλημμύρες: Θρήνος, απόγνωση, αγωνία! Ο Γιάννης, ο Πέτρος, ο Χρήστος και τα άλλα θύματα

Βυθισμένη στο πένθος η δυτική Αττική – Έφτασε τους 20 ο αριθμός των νεκρών - Απέραντη θλίψη στις κηδείες – Συγκλονίζουν οι ανθρώπινες ιστορίες - Μάχη στις λάσπες για να βρεθούν οι αγνοούμενοι

Η Μάνδρα καταστράφηκε! Αυτό λένε όλοι όσοι πηγαίνουν και βλέπουν από κοντά την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της δυτικής Αττικής.

Τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι πόνος, οργή, αγωνία για τους αγνοούμενους και ένα τεράστιο γιατί...

Ο αριθμός των θυμάτων είναι πλέον στους 20 και το ποιος και το τι έφταιξε για την τραγωδία δεν τους αφορά σε αυτή τη φάση. Το μόνο που θέλουν είναι να θάψουν τους νεκρούς τους, να καθαρίσουν ό,τι απέμεινε από τα σπίτια τους και να βάλουν ξανά τη ζωή τους σε μια σειρά.

Είναι σχεδόν διαλυμένοι από την κούραση... άλλωστε τι να πρωτομαζέψεις από ένα σπίτι που το νερό ξεπέρασε το 1,5 μέτρο και όλο το νοικοκυριό χάθηκε στη λάσπη;

Ακόμα ένα νεκρός - Μεγαλώνει συνεχώς η λιστά

Η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής (19/11) κοντά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των φονικών πλημμυρών στους 20.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το πτώμα ενός εκ των τριών ανθρώπων που αγνοούνται από το πρωί της Τετάρτης (15/11). Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η σορός ανήκει σε άνδρα περίπου 70 ετών.

Τη σορό εντόπισαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή των ειδικών σκυλιών που χρησιμοποιούν ενώ χρειάστηκε μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να ανασυρθεί καθώς βρισκόταν θαμένη κάτω από ένα βυτιοφόρο και τόνους λάσπης, δένδρων και φερτών υλικών.

Στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου θα γίνει η διαδικασία αναγνώρισής της.

Οι έρευνες για τους άλλους δύο αγνοούμενους συνεχίζονται με τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ να σαρώνουν την περιοχή.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

koletsis1
2 copy
XL
kakokairia mandra zimies12
kakokairia mandra zimies12
kakokairia mandra zimies12
kakokairia mandra zimies12

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο, είχαν βρεθεί οι σοροί τριών ακόμα ανθρώπων, δύο στον κόλπο της Ελευσίνας και μία κοντά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας. Επρόκειτο για έναν 58χρονο κυνηγό, καθώς και για δύο οδηγούς νταλίκας, ηλικίας 29 και 38 ετών.

Σπαρακτικές στιγμές στο Θριάσιο - Πατέρας αναγνώρισε τη σορό του 29χρονου γιου του

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Ένα από αυτούς ήταν και ο πατέρας του 29χρονου Πέτρου Κολέτση, ο οποίος εργάζεται στο Θριάσιο, στην εταιρεία σεκιούριτι.

Καθημερινά περίμενε για ένα νέο, έτρεχε πάνω στους Πυροσβέστες ζητώντας μια πληροφορία που θα τους δώσει ελπίδα.

Το πρωί του Σαββάτου, οι άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν επιτέλους νέα για τον τραγικό πατέρα… μόνο που δεν ήταν ευχάριστα.

Το 29χρονο παλικάρι είχε βρει τραγικό θάνατο όταν τον παρέσυρε ο χείμαρρος το πρωί της Πέμπτης.

Οι στιγμές που ακολούθησαν στο Θριάσιο νοσοκομείο, σπαρακτικές! Συγγενείς, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς το 29χρονο παλικάρι χάθηκε τόσο άδικα, τόσο πρόωρα, στην καλύτερη ηλικία…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του Γιάννη Ρούμελη

Ο 38χρονος Γιάννης Ρούμελης, είναι ένας από τους νεκρούς των φονικών πλημμυρών στη Μάνδρα Αττικής.

Ο άτυχος οδηγός νταλίκας εργαζόταν σε εταιρεία από τις Λιβανάτες Φθιώτιδας και το πρωί της Τετάρτης, είχε ξεκινήσει από την περιοχή της Μάνδρας με προορισμό τη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα την Αταλάντη.

Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε στο τηλέφωνο για να του πει ότι κινδυνεύει ήταν ο Γιάννης Τσέκος, ιδιοκτήτης της νταλίκας. Η μαρτυρία του συγκλονίζει.

Ο κ. Τσέκος έφτασε μέχρι τη Μάνδρα, κινδυνεύοντας ακόμη και ο ίδιος για να βοηθήσει τον 38χρονο οδηγό του. Κατάφερε να βρει την κατεστραμμένη νταλίκα, αλλά δυστυχώς κανένα ίχνος από τον Γιώργο Ρούμελη.

Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος, περιγράφει πως έζησε την καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής ενώ αποκαλύπτει την τελευταία συνομιλία που είχε με τον Γιάννη Ρούμελη.

«Με έπιασε κακοκαιρία και έχω σταματήσει στις καντίνες… Έχει πλημμυρίσει ο τόπος και πέφτουν αυτοκίνητα πάνω μου! Δεν έχω μπαταρία…» ήταν οι τελευταίες κουβέντες του άτυχου οδηγού προς τον ιδιοκτήτη της νταλίκας.

«Έκανα αγωνιώδεις προσπάθειες να φτάσω. Θα πνιγόμασταν κι εμείς. Όταν έφτασα, αντίκρυσα ένας χάος. Πεθαμένοι, νεκροί μέσα στα βυτία! Δρόμοι κομμένοι, ποτάμια! Ψάχναμε 48 ώρες για το φορτηγό και χθες εντοπίσαμε το κοντέινερ που είχε πίσω το φορτηγό που ήταν 18 μέτρα. Μετά βρήκαμε την καρότσα και το αυτοκίνητο. Ο άνθρωπος δεν ήταν μέσα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ράγισαν και οι πέτρες για τον Χρήστο Λιολόπουλο

Μετά το φονικό πέρασμα του χειμάρρου, οι κάτοικοι προσπαθούν πλέον να θάψουν τους νεκρούς τους.

Σήμερα, 18 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Χρήστου Λιολόπουλου. Του οδηγού του βυτιοφόρου που «κατασπάραξε» ο χείμαρρος παρασέρνοντάς τον στο θάνατο.

«Ο άνδρας μου έφυγε να πάει για δουλειά και γύρισε… Δεν ξέρετε τι είδα. Τι έφυγε και τι μου ήρθε πίσω. Ήταν πολύ πρησμένος και πολύ χτυπημένος. Ήταν πολλές ώρες στο νερό» δήλωσε η Σάρα στο Star.

Το πένθος τους είναι βαρύ αλλά δεν θέλουν να φανεί το πρόσωπο της οδύνης.

Η Σάρα και ο Χρήστος είχαν αποκτήσει μαζί μια κόρη που σήμερα είναι 19 ετών. Βρισκόταν στην Καρδίτσα όπου και σπουδάζει, όταν έμαθε για την τραγωδία που χτύπησε το σπίτι τους.

«Είναι χάλια η ψυχολογία της. Ακόμα δε μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί τον πατέρα της. Είχε να τον δει από τον Σεπτέμβριο που είχε φύγει. Δεν τον είχε ξαναδεί. Θα ερχόταν τώρα τα Χριστούγεννα για να τον δει και απλά δεν θα τον ξαναδεί».

Όπως λέει η ίδια, «είχα πάει το πρωί στο γραφείο για να πάει να φορτώσει το φορτηγό. Βλέπαμε αστραπές και μάλιστα μου είπε θα βρέξει αλλά δε μας πήγε το μυαλό. 20 χρόνια έκανε αυτή τη διαδρομή. Ήταν από αυτά που δεν τα περιμένεις. Ήταν έμπειρος οδηγός, χρόνια στο δρόμο και απλά ήρθε ένα ποτάμι και τον πλάκωσε».

Οικογενειακή τραγωδία: Νεκρά τα δύο αδέλφια που είχαν πάει για κυνήγι

Το κάθε σπίτι κρύβει και τον δικό του πόνο. Όλοι γνώριζαν κάποιο από τα θύματα, με τις λέξεις να αποδεικνύονται φτωχές για να ανακουφίσουν τη δυστυχία του καθενός.

Στην οικογένεια του Δημήτρη και Χαράλαμπου Δημητρόπουλου επικρατεί βαρύ πένθος.

Τα δύο αδέρφια είχαν πάει για κυνήγι το πρωί της Πέμπτης, όταν ο ορμητικός χείμαρρος που κατέβαινε με δύναμη από το βουνό τους παρέσυρε.

Μετά από πολύωρες και αγωνιώδης προσπάθειες, την Παρασκευή βρέθηκε νεκρός ο Μπάμπης έξω από το Μοναστήρι της Αγίας Σωτήρας, ενώ τα ίχνη του αδερφού του αγνοούνταν.

Το πρωί του Σαββάτου γράφτηκε για την οικογένεια Δημητροπούλου ο τραγικός επίλογος… ο Δημήτρης εντοπίστηκε νεκρός στο κόλπο της Ελευσίνας από άνδρες του Λιμενικού.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, τα δύο αδέλφια κατάγονταν από το χωριό Βρίνα της Ηλείας. Άνθρωποι «διαμάντια» όπως τους χαρακτηρίζουν οι συγχωριανοί τους, αγαπούσαν το κυνήγι και λάτρευαν τη φύση.

Η αγάπη τους όμως αποδείχτηκε μοιραία και έμελλε να βυθίσει τις οικογένειές τους και το χωριό τους σε βαρύ πένθος.

Τα δυο αδέλφια, από την Κυριακή είχαν προγραμματίσει ότι θα πάνε για κυνήγι στη περιοχή του Μοναστηριού της Αγίας Σωτήρας, στη Μάνδρα. Και πήγαν, αγνοώντας την κακοκαιρία. Γύρω στις 11:00 το πρωί, οι οικογένειές τους, έχοντας ενημερωθεί από την τηλεόραση για την κακοκαιρία που έπληξε την Μάνδρα, τη Μαγούλα και τη Νέα Πέραμο, τους τηλεφωνούσαν για να βεβαιωθούν ότι είναι καλά. Αλλά οι κλήσεις τους δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Λίγες ώρες αργότερα, μέλη των οικογενειών των δυο αδελφών, περνούσαν την πόρτα του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας για να αναγνωρίσουν τις σορούς.

Ποια είναι τα υπόλοιπα θύματα της φονικής πλημμύρας

Ηλικίες αναφέρονται μόνο σε όσους έχουν ταυτοποιηθεί ή για όσους υπάρχει κατά προσέγγιση εικόνα:

  • Νεκρός 50χρονος άντρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και ανασύρθηκε από το υπόγειο του σπιτιού του στο Γεφυράκι της Νέας Περάμου.
  • Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο.
  • Νεκρός άνδρας 30-35 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5-6 χλμ. Μάνδρας -Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρός άνδρας 70 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα Αττικής
  • Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα, στη Μάνδρα Αττικής
  • Νεκρός άνδρας περίπου 30 ετών ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 26 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας –Θηβών.
  • Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής
  • Νεκρή γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρός άντρας περίπου 50 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Ελευσίνας.
  • Νεκρός άντρας περίπου 80 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή των ΕΛ.ΠΕ. στο Ασπρόπυργο.
  • Νεκρός άντρας περίπου 45-50 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών.
  • Νεκρός άντρας περίπου 60-65 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρή γυναίκα 90 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικά της οικία της επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε μέσα από την οικία του επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το υπόγειο της οικίας της επί της οδού Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής.

Νέος συναγερμός στη Μάνδρα

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και σήμερα Κυριακή, την Αττική, προκαλώντας τρόμο στους ήδη ταλαιπωρημένους κατοίκους της Μάνδρας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, στις 11 το πρωί σήμανε συναγερμός στην περιοχή όταν υπήρξαν πληροφορίες για νέο μεγάλο όγκο νερού που κατέβαινε από το όρος Πατέρα προς την Μάνδρα.

Όπως ανέφερε η ρεπορτέρ της ΕΡΤ, επικράτησε πανικός, με την Δήμαρχο να ζητά από τους δημοσιογράφους να μπουν άμεσα στο Δημαρχείο γιατί κινδυνεύουν, ενώ παράλληλα ζήτησε να μην πλησιάσει κανείς την οδό Κοροπούλη, στην οποία το νερό είχε φτάσει το 1,5 μέτρο την περασμένη Τετάρτη. Τελικά, μετά από ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η βροχή δεν ήταν τόσο ισχυρή και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Διαβάστε ΕΔΩ την αναλυτική πρόβλεψη του καιρού

Εν τω μεταξύ, χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση παραμένουν δεκάδες νοικοκυριά στη Μάνδρα ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Δημάρχου Ιωάννας Κριεκούκη στον ΣΚΑΪ, έχουν πληγεί περίπου 2.000 σπίτια και επιχειρήσεις.

Μέχρι χθες, είχαν πραγματοποιηθεί 770 αυτοψίες σε κτήρια του Δήμου Μάνδρας και στη Νέα Πέραμο, από τα οποία τα 644 χρήζουν αποζημίωσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

- Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

- Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τις πλημμύρες στην Αττική



Σχετικές ειδήσεις