ΕΛΛΑΔΑ

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών ανέλαβε η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η μακροσκελής ανακοίνωσή της φέρει τίτλο: «Η Αστική Δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου» και υπότιτλο «Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους».

Στην ανακοίνωση τα μέλη της οργάνωσης εξαπολύουν επίθεση ενάντια στην «αστική Δικαιοσύνη» που λειτουργεί - όπως λένε - σε βάρος του λαού, κάτι που όπως αναφέρουν δεν μπορεί να σβηστεί από τις όποιες φιλολαϊκές αποφάσεις παίρνουν δικαστές σε κατώτερες βαθμίδες.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου, «η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά φορά ταξικά γυαλιά» και «οι εκμεταλλευόμενοι μονάχα με τη δίκαιη λαϊκή αντιβία και τη συλλογική τους ανυπακόη μπορούν να απαντήσουν στην καταιγιστική βία που δέχονται».

«Η αστική δικαιοσύνη όχι μονάχα δεν μπορεί να σταθεί στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού, αλλά από την ίδια της τη θεσμική φύση σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης, όπως είναι η σημερινή, βαθαίνει ακόμα περισσότερο τον αντιδραστικό, αντεργατικό και αντικοινωνικό της ρόλο», προστίθεται στο μακροσκελές κείμενο.

Γίνεται επίσης λόγος για «κοινωνικούς και πολιτικούς κρατούμενους που σαπίζουν στις αποθήκες ψυχών που κατ' ευφημισμό ονομάζονται "σωφρονιστικά καταστήματα"», καθώς και για «δικαστές, ανακριτές και εισαγγελείς αυτής της χώρας» που «πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αποτελούν τους σύγχρονους δήμιους απέναντι σε οποιονδήποτε αγωνιστή ή περιθωριοποιημένο προλετάριο κινηθεί εκτός του αστικού νόμου». «Έχουν δημιουργήσει μια τεράστια φάμπρικα άσκοπων προφυλακίσεων, κάνοντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια σε ποσοστό προσωρινών κρατήσεων (δηλαδή φυλακίσεων χωρίς δίκη) μέσα στην Ε.Ε.».

Υπενθυμίζεται ότι η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, 22 Δεκεμβρίου, στις 3:25, στο κτήριο του Εφετείου Αθηνών που βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως. Μετά την έκρηξη ακολούθησαν πυροβολισμοί κατά του φρουρού με καλάσνικοφ. Είχαν προηγηθεί στις 02:50, δύο τηλεφωνήματα αγνώστου στα γραφεία ιστοσελίδας και στα γραφεία εφημερίδας, στα οποία προειδοποιούσε για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Σχετικές ειδήσεις