ΕΛΛΑΔΑ

Συνετρίβη αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας (pics&vid)

Συνετρίβη αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας (pics&vid)

Πολεμικό αεροσκάφος συνετρίβη το μεσημέρι της Τετάρτης (03/01) σε αγροτική έκταση στην συνοικία Μπουρνιάς στην Καλαμάτα.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 συνετρίβη ενώ πετούσε νότια της Καλαμάτας, στις 12:02 το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι δύο επιβαίνοντες -εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος- πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν και προσγειώθηκαν με αλεξίπτωτα. Περισυνελλέγησαν σώοι και καλά στην υγεία τους στη στεριά, από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Το αεροσκάφος κατέπεσε 2 μίλια νότια από το αεροδρόμιο.

Οι πιλότοι θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους με C 130 στο ΓΝΑ στην Αθήνα.

t2 polemiki aeroporia6

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Το αεροσκάφος ανήκε στην 363 ΜΕΑ της 130 πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος. Τα αίτια του συμβάντος θα διερευνηθούν από αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ομάδες από την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος.

Δείτε εικόνες από το σημείο της συντριβής:

To T-2 είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Mπήκε σε υπηρεσία το 1976 και πρόκειται για το μοναδικό εκπαιδευτικό τζετ της Πολεμικής Αεροπορίας. Ανήκει στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στις 362 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος «Νέστωρ» και 363 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος «Δαναός», με έδρα το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για το συμβάν:

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 001/2018

Αθήνα, 03Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Εγκατάλειψη Αεροσκάφους Τ-2

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης πλήρωμα αεροσκάφους Τ-2 της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, εγκατέλειψε επιτυχώς λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν 2 ναυτικά μίλια νότια από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Στις 12:04, ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε τους Ιπταμένους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη Μονάδα.

Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, eleftheriaonline, tharrosnews, wikipedia, best-tv

Σχετικές ειδήσεις