ΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια Αττικής βράβευσε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Η Περιφέρεια Αττικής βράβευσε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε εκδήλωση αναγνώρισης της εθελοντικής προσφοράς, για τις εθελοντικές οργανώσεις που στηρίζουν το έργο του.

Στο Κέντρο υπάγονται οι δομές του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.Π.Α.Β), καθώς και το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ», στα οποία ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού λειτουργεί επί σειρά ετών ομάδες Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας υποστηρίζοντας σθεναρά το έργο τους.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση της Παρασκευής (12/01/2018) η πρόεδρος του Κέντρου, Σοφία Κωνσταντέλλια, ευχαρίστησε τόσο τις εθελοντικές οργανώσεις όσο και τους εθελοντές για την παρουσία και τη συνεχή υποστήριξή τους. Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο έργο κάθε εθελοντικής οργάνωσης από τους εκπροσώπους που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ακολούθησε η βράβευση των οργανώσεων ξεχωριστά, για την πολύτιμη προσφορά τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ., η Προϊσταμένη Εκπαίδευσης Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας, Αρετή Κεντιστού, η οποία και παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα.

Οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. επισκέπτονται τις παραπάνω δομές σε εβδομαδιαία βάση ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των ιδρυμάτων για συναισθηματική στήριξη, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών, υποστήριξη στα μαθήματά τους, συνοδείες σε προγραμματισμένα ραντεβού των παιδιών στα νοσοκομεία, όπου προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε συνεργασία με τους υπευθύνους των Κέντρων. Οι ίδιοι προγραμματίζουν επίσης εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα, εξόδους στην κοινότητα, επισκέψεις σε μουσεία, αθλητικούς χώρους, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις