ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο Αθήνα: Επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Συλλαλητήριο Αθήνα: Επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Μίκης Θεοδωράκης | Ειδήσεις: Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχθηκε λίγο μετά τις 15:30 το Σάββατο (03/02) το σπίτι τουΜίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη.

ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΠΟΓΙΕΣ ΚΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ - ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα «Νέα», νεαροί πέταξαν μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του γνωστού μουσικοσυνθέτη, ενώ έγραψαν κι ένα απειλητικό μήνυμα με σπρέι στον τοίχο, το οποίο έγραφε: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος»

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η ταυτότητα και ο αριθμός των δραστών δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι καλά στην υγεία του και, ασφαλώς, μετά από την επίθεση, ετοιμάζεται με ακόμα υψηλότερη αποφασιστικότητα για το συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στις 14:00 την Κυριακή (04/02) στο Σύνταγμα.

Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη

Απτόητος και ακούραστος, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, απάντησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (03/02) στην επίθεση με μπογιές και συνθήματα που είχε δεχθεί νωρίτερα το σπίτι του στην Ακρόπολη.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού

Την αντίθεσή του σε πρακτικές βανδαλισμού εξέφρασε το Σάββατο (03/02) ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος τονίζεται: «Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα».

Παπαδημούλης: Όχι στην καλλιέργεια κλίματος εθνικού διχασμού

«Η απόλυτη αποδοκιμασία όσων απειλούν με σφαίρες τον Νίκο Κοτζιά, η πετούν μπογιές στο σπίτι του Μίκη, είναι επιβεβλημένη και αυτονόητη», σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

«Ναι στην πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα. Όχι στην καλλιέργεια κλίματος εθνικού διχασμού. Οι ακρότητες βλάπτουν την χώρα και την δημοκρατία», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΝΔ: Οι παρακρατικές μέθοδοι δεν φοβίζουν τους πολίτες

Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου».

«Υπενθυμίζουμε - για άλλη μία φορά - ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες», υπογράμμισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ: Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμα;

«‪Η επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη είναι απολύτως καταδικαστέα», έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης και διερωτήθηκε: «Για πόσο καιρό, όμως, θα καταδικάζουμε επιθέσεις εναντίον πολιτών και πολιτικών; Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη;»

«Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν χωρούν νέοι διχασμοί», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ.

Σταύρος Θεοδωράκης: Η ιστορία του Μίκη δεν μουτζουρώνεται

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης, για την επίθεση από αγνώστους στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. «Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται» συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη (πηγή φωτό: ΤΑ ΝΕΑ)

Σχετικές ειδήσεις