ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο - ΣΟΚ στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης - «Καμπάνες» για το νεκρό ποδοσφαιριστή

Τροχαίο - ΣΟΚ στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης - «Καμπάνες» για το νεκρό ποδοσφαιριστή

«Καμπάνες» για το φοβερό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τον Οκτώβριο του 2015 στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου Σούρπης, με θύμα τον άτυχο 31χρονο, πολύ γνωστό ποδοσφαιριστή του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού, Αποστόλη Πλασταρά.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, κατά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ζωντάνεψαν φρικτές εικόνες, με το Δικαστήριο να αναζητά την αλήθεια.

Συνολικά εξετάστηκαν πέντε μάρτυρες, ανάμεσά τους η μητέρα και η αδερφή του θύματος, τεχνικός σύμβουλος και άλλοι μάρτυρες.

Ο άτυχος 31χρονος είχε βρει τραγικό θάνατο στο οδόστρωμα, σε τροχαίο δυστύχημα στις 10 Οκτωβρίου στις 6.10 το πρωί, στο οποίο είχαν εμπλακεί συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα μαζί με το δικό του.

Σκόρπια συντρίμμια για πολλά μέτρα στον αυτοκινητόδρομο μαρτυρούσαν ανείπωτες εικόνες φρίκης που είχαν προηγηθεί.

Το σώμα του κείτονταν στο οδόστρωμα άψυχο, καθώς ένα αυτοκίνητο είχε περάσει από επάνω του.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν τρία άτομα, δύο οδηγοί Ι.Χ. επιβατικών αυτοκίνητων ηλικίας 54 και 48 ετών και ένας οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου ηλικίας 75 ετών.

nekros

Το Δικαστήριο αθώωσε τον 54χρονο, ο οποίος, όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, είχε προσκρούσει με το αυτοκίνητο του νεκρού προκειμένου να αποφύγει τον άτυχο άνδρα, ο οποίος παρέμενε ακόμη τραυματισμένος στο οδόστρωμα, αλλά ζωντανός. Μάλιστα, είχε παραμείνει στον τόπο του δυστυχήματος για να παράσχει βοήθεια.

Καταδίκασε τον 48χρονο οδηγό σε συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών, κρίνοντάς τον ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για εγκατάλειψη του δυστυχήματος. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο 48χρονος δεν ανέκοψε ταχύτητα και ενώ έβλεπε μπροστά του το τροχαίο συνέχισε κανονικά την πορεία του, με αποτέλεσμα να περάσει με το αυτοκίνητό του πάνω από τον τραυματία και να του προκαλέσει νέα τραύματα, θανάσιμα. Ακινητοποιήθηκε ύστερα από πολλά μέτρα. Παρά, όμως, το κακό που είχε συμβεί, μπήκε και πάλι στο αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε το σημείο.

Το Δικαστήριο καταδίκασε και τον 75χρονο οδηγό του φορτηγού αυτοκινήτου. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια. Ο ηλικιωμένος είχε παρεκκλίνει προς τα αριστερά σε σχέση με την πορεία του αιφνίδια χωρίς να ελέγξει την κίνηση πίσω του από τους καθρέφτες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το μοιραίο.

Όπως αποδείχθηκε, ο άτυχος 31χρονος μετά την πρόσκρουση με το αγροτικό φορτηγό είχε βγει εκουσίως έξω από το αυτοκίνητό του.

Εντούτοις ήταν σοβαρά τραυματισμένος και γι’ αυτό σωριάστηκε στο οδόστρωμα.

Κανένας δεν μπόρεσε να του παράσχει βοήθεια, καθώς η εμπλοκή άλλων δύο αυτοκινήτων έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα. Όταν έφθασε το ΕΚΑΒ ήταν ήδη νεκρός.

Επισημαίνεται ότι στους καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Μετά τη δίκη άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαβάστε επίσης:

Εμπλοκή το Πάσχα: Τρόμος για τους οκτώ Τούρκους και ανησυχία για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Σχετικές ειδήσεις