ΠΑΙΔΕΙΑ

Το Mediterranean College τίμησε τον Dr John Stephen Bailey

Το Mediterranean College τίμησε τον Dr John Stephen Bailey

Τιμήθηκε ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας (1975-2008).

EDUCATION AWARDS 2015 - ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

«Χαιρετίζω τον Πρόεδρο για τη θαυμάσια ηγεσία του και για το υποδειγματικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει καθώς και την παροχή ευκαιριών που δίνει για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να προχωρήσουν από εκεί.

Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από όσα είπατε, ζούμε σε μια θαυμάσια χώρα και θέλω να χαιρετίσω τους γονείς- αλλά και τους φοιτητές- που κάνουν μια πραγματικά ηρωική θυσία για τα παιδιά τους, έτσι ώστε να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό, την τιμή και τον έπαινό μας...»

Με αυτό το χαρακτηριστικό τρόπο -και φανερά συγκινημένος τόσο από το αφιερωματικό βίντεο που προηγήθηκε όσο και από τη θερμή υποδοχή των 400 επίσημων καλεσμένων- χαιρέτησε ο Dr John Stephen Bailey, τα Βραβεία Εκπαίδευσης 2015.

Της εκδήλωσης που για μια ακόμη χρονιά διοργανώθηκε με επιτυχία από το Mediterranean College. Του θεσμού που αναδεικνύει Νέα Πρότυπα, ο οποίος τη φετινή χρονιά επέλεξε να τιμήσει το διακεκριμένο Ακαδημαϊκό για την προσφορά του στην Αμερικανική Εκπαίδευση, στην Ελλάδα. H βράβευση του Dr Bailey -παρουσία πολλών μαθητών, επί των ημερών του στο Αμερικανικό Κολλέγιο και σημερινά στελέχη πολυεθνικών εταιριών- έγινε από τον Πρόεδρο του Mediterranean College, Καθηγητή, κ. Σοφοκλή Ξυνή.

Ο Dr John Stephen Bailey γεννήθηκε στο Έλμχερστ, ένα προάστιο του Σικάγο. Ξεκίνησε την καριέρα του στην εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστόνης. Ενώ ήταν στη Μασαχουσέτη και στην Ελλάδα, υπηρέτησε ως μέλος, στέλεχος, διευθυντής, και διαχειριστής πολλών πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών οργανώσεων.

Την 1η Σεπτεμβρίου 1975, ορκίστηκε πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ενός άλλου ιδρύματος σε κρίσιμη καμπή. Η παρουσία του έγινε άμεσα αισθητή: το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος εξυγιάνθηκε οικονομικά και εισήλθε σε ένα πρόγραμμα εντατικής ανοικοδόμησης που επρόκειτο να συνεχισθεί και για τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Υπό την ηγεσία του, το ακαδημαϊκό επίπεδο ανήλθε σε τέτοιο σημείο, ώστε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος να αποτελέσει το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών που πιστοποιήθηκε από την Ένωση Σχολείων και Κολλεγίων της Νέας Αγγλίας.

Για τη μακρόχρονη και ευσυνείδητη θητεία του στην εκπαίδευση τιμήθηκε με πολλούς τιμητικούς τίτλους και βραβεία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος του απένειμε τον τίτλο του Άρχοντος Πρωτονοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου, ενώ επί των ημερών του, το Κολλέγιο βραβεύθηκε με το Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την ακαδημαϊκή του αριστεία.

Η τελετή των Education Awards 2015 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο Grand Ballroom του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάννια.

Στην εκδήλωση εκτός των 108 υποψηφίων, παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι κορυφαίων εταιριών, μεγάλων Αθλητικών Συλλόγων, διακεκριμένοι επιστήμονες καθώς και εκπρόσωποι από τα τμήματα Ανθρώπινου δυναμικού των εταιριών.

Δέκα ήταν οι κορυφαίοι της Εκπαίδευσης σε ανάλογες κατηγορίες βραβείων: Business, Marketing, Computing, Psychology, Education, Engineering, Tourism, Sports, Social media και Health professions. Οι νικητές εκτός από την τιμητική βράβευση, κέρδισαν μία υποτροφία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Mediterranean College στον Τομέα Σπουδών στον οποίο διακρίθηκαν, καθώς επίσης και ένα interview εργασίας σε κορυφαίες εταιρίες της ελληνικής αγοράς.

www.education-awards.gr

Σχετικές ειδήσεις