ΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν κάνει πίσω ο Φίλης: Τα σχολεία θα κλείνουν στις 13:15 (video)

Δεν κάνει πίσω ο Φίλης: Τα σχολεία θα κλείνουν στις 13:15 (video)

Παρά το γεγονός ότι χιλιάδες γονείς έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους για τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης στην Παιδεία, με τελευταία το… νέου τύπου ολοήμερο σχολείο, ο Νίκος Φίλης επιχειρεί να τους πετάξει στάχτη στα μάτια.

«Η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία ενιαίου τύπου ολοήμερου –τονίζω ολοήμερου- δημοτικού σχολείου σε ολόκληρη τη χώρα», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης απαντώντας στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγόρησε νωρίτερα την κυβέρνηση ότι απαξιώνει το θεσμό του ολοήμερου σχολείου.

«Παντού, τα παιδιά θα έχουν μάθημα μέχρι τις 13:15 και το ολοήμερο θα λειτουργεί μέχρι τις 16:00», επαναλαμβάνει ο κ Φίλης και υπογραμμίζει: «Στο νέο, ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο, όλα τα παιδιά θα διδάσκονται διδακτικά αντικείμενα που μέχρι σήμερα προσφέρονταν μόνο στο 1/3 των δημοτικών σχολείων. Το νέο δημοτικό θα είναι πιο πλούσιο για όλα τα παιδιά. Αυτή είναι η συνταγματική επιταγή για ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προχωρά και έχει ως στόχο ένα σχολείο με ποιότητα και ισότητα».

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, τονίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης, είχε δηλώσει πρόσφατα στο συνέδριο του κόμματός του, ότι οι μαθητές είναι "πελάτες του σχολείου", υιοθετώντας, έτσι, την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, που καταλήγει ακόμη και στην επιβολή διδάκτρων στα σχολεία. Σήμερα, επιτίθεται στο ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο, διότι με τον θεσμό αυτό αναβαθμίζεται η δημόσια εκπαίδευση και μπαίνει φραγμός στα σχέδιά του να επεκτείνει την ιδιωτική εκπαίδευση σε βάρος της δημόσιας. Αμετανόητος νεοφιλελεύθερος, εκτίθεται για μια ακόμη φορά».

Σχετικές ειδήσεις