ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας για τις Πανελλήνιες 2016από το Newsbomb.gr και τα Φροντισήρια ΝΕΟ- Θέμα για τη φιλία από κείμενο του Παπανούτσου

Οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κλήθηκαν να αναπτύξουν τη σκέψη τους σε κείμενο του Ευάγγελου Παπανούτσου, του Έλληνα φιλόσοφου, παιδαγωγού και δοκιμιογράφου, με θέμα τη φιλία από το βιβλίο «Πρακτική Φιλοσοφία».

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας από τα φροντιστήρια «ΝEO»

Το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας:

Εκτός από τις ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν και ένα κείμενο: "Σε ομιλία 500-600 λέξεων που θα γράψετε για να εκφωνήσετε σε εκδήλωση του σχολείου σας, με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή, να εκθέσετε:

α) τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας, όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε

και

β) την άποψή σας σχετικά με τον ρόλο των μέσων κοινωνικής
δικτύωσης/διαδικτύου στη δημιουργία σχέσεων φιλίας"

Κατεβάστε ΕΔΩ τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Η εκπομπή των θεμάτων έγινε κανονικά και διεξήχθη χωρίς απρόοπτα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Newsbomb.gr μπαίνει δυναμικά στη μάχη των εξετάσεων με συνεχή ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2016.

Επίσης, το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2016 και για τις απαντήσεις τους, καθώς και για τις Βάσεις 2016 μόλις ολοκληρωθούν οι Πανελλαδικές 2016.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 18/05 και οι μαθητές θα διαγωνιστούν (τόσο με το παλαιό όσο και με το νέο σύστημα) σε δύο μαθήματα Κατεύθυνσης: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2016

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016

Ποιος ήταν ο Ευάγγελος Παπανούτσος

Σύμφωνα με το βιογραφικό που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του εθνικού κέντρου βιβλίου «ο παιδαγωγός-φιλόσοφος-δοκιμιογράφος ακαδημαϊκός Ευάγγελος Π. Παπανούτσος γεννήθηκε το 1900 στον Πειραιά. Σπούδασε στα πανεπιστήμια Αθηνών, Βερολίνου, Τυβίγγης και Παρισίων. Διετέλεσε διδάκτωρ της Φιλοσοφίας, του γερμανικού Πανεπιστημίου της Τυβίγγης. Και "τιμής ένεκεν" διδάκτωρ του Δικαίου, του σκωτικού Πανεπιστημίου του Αγίου Ανδρέου. Υπηρέτησε την εκπαίδευση από το 1920, και ως εκπαιδευτικός πέρασε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, έως ότου (μετά την απελευθέρωση της χώρας) διορίστηκε γενικός διευθυντής και αργότερα (1950 και 1963) γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας. Δίδαξε επί 20 χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και παιδαγωγικά στον μορφωτικό σύλλογο "Αθήναιον". Διετέλεσε αντιπρόεδρος του "Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ομίλου" και βουλευτής επικρατείας στην πρώτη Δημοκρατική Βουλή. Με τη διεύθυνσή του δημοσιεύτηκαν 15 τόμοι του Περιοδικού "Παιδεία" (1946-1961) και 100 τόμοι Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων, έκδοση Ι. Ζαχαρόπουλου (1954-1958). Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δεκάδες βιβλία, όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στη γερμανική, την αγγλική και τη γαλλική. Πέθανε το 1982.»

Σχετικές ειδήσεις