ΠΑΙΔΕΙΑ

Πότε θα αναγνωρίσει το υπ. Παιδείας τα πτυχία των κολλεγίων

Πότε θα αναγνωρίσει το υπ. Παιδείας τα πτυχία των κολλεγίων

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να δοθεί τέλος στις καθυστερήσεις για την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων σπουδών από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εκκαθαριστεί πλήρως αυτή η εκκρεμότητα, η οποία όπως ανέφερε, «δεν τιμά την ελληνική πολιτεία και είναι αποτέλεσμα λανθασμένων κινήσεων προηγούμενων ετών».

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει το υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Σε αυτές περιλαμβάνονται η συγκρότηση Επιτροπής, η προώθηση σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το θέμα, καθώς και η λήψη διοικητικών μέτρων. «Είμαστε στη φάση των διαβουλεύσεων για τις τελικές τροποποιήσεις του Προεδρικού Διατάγματος και θα προχωρήσουμε σε μία καθολική λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το οποίο -επαναλαμβάνω- ταλαιπωρεί χιλιάδες παιδιά και οικογένειες. Θα έλεγε κανείς ότι είναι μία από τις ντροπές -μικρή, αλλά ντροπή- του ελληνικού Δημοσίου», είπε χαρακτηριστικά.