ΠΑΙΔΕΙΑ

Αναβρασμός στην Παιδεία: Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι δάσκαλοι

Αναβρασμός στην Παιδεία: Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι δάσκαλοι

Αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας, το οποίο κατηγόρησε «μπαλώματα στην Εκπαίδευση» άφησε η ηγεσία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα και προανήγγειλε κινητοποιήσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, έχει προκηρυχθεί εικοσιτετράωρη απεργία από τη ΔΟΕ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, αν και παραδέχθηκε ότι με τις προσλήψεις αναπληρωτών που έγιναν χθες, φαίνεται, ότι σε μεγάλο βαθμό καλύπτονται τα λειτουργικά κενά, τόνισε ωστόσο, ότι το μεγάλο ποσοστό κάλυψης οφείλεται στα "τεχνάσματα" του υπουργείου για μείωση των διδακτικών ωρών και άρα λιγότερα κενά συνολικά και λιγότερες προσλήψεις. «Τα κενά καλύφθηκαν για το σχολείο Φίλη, όχι για το σχολείο που θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικινής και προσθεσε: «Με τις ρυθμίσεις του υπουργείου η παιδεία επιστρέφει στη δεκαετία του '80 και ακόμα και πιο πίσω».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ, με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα έχουν χαθεί 60 ώρες την εβδομάδα σε κάθε σχολείο, κάτι που συνεπάγεται 3.500 λιγότερους εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια.

Ακόμη, ο κ. Κικινής επισήμανε, ότι οι κινητοποιήσεις, αλλά και η κριτική που ασκεί η ΔΟΕ στο υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν στόχο μόνο να καλύπτονται τα κενά στα σχολεία, αλλά και να γίνει το σχολείο πλουσιότερο παιδαγωγικά. «Ο πυρήνας των αντιδράσεών μας είναι η αδιοριστία και οι αλλαγές σε δημοτικό και νηπιαγωγείο», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις