ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανσέληνος στη Μάνη με την μαγευτική φωνή της Σίας Κοσκινά

Πανσέληνος στη Μάνη με την μαγευτική φωνή της Σίας Κοσκινά

Για όγδοη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός της πανσελήνου, με πρωτοβουλία της Αθηνάς Σιούτη – Κουτσουβέλη και του Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου Λακωνικής Μάνης υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στο χωριό Βάθεια.

Εορτασμός που αποτελεί συνέχεια του οράματος της Κασσιανής – Αννίτας Κουτσουβέλη, ποιήτριας, ηθοποιού, τραγουδίστριας και ιδρύτριας του Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου Λακωνικής Μάνης.

Επιδίωξη της οποίας ήταν η ανάδειξη των Πύργων – Μνημείων, σε συνδυασμό με τη διάδοση της ποίησης και της μουσικής.

Οι «Πύργοι της Σιωπής» στη Βάθεια ήχησαν, για πρώτη φορά, από όμορφα ποιήματα και μελωδίες.

Ο περίβολος του χώρου κατάμεστος από κόσμο κάθε ηλικίας που συμμετείχε με ενθουσιασμό στην εκδήλωση.

Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν ακόμα και μικρά παιδιά που σιγοτραγουδούσαν τους στίχους αγαπημένων συνθετών.

Μεταξύ άλλων ακούστηκαν ποιήματα Λακώνων ποιητών, όπως του Νικηφόρου Βρεττάκου, του Γιάννη Ρίτσου, και φυσικά της ίδιας της εμπνεύστριας του θεσμού, Κασσιανής – Αννίτας Κουτσουβέλη.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Πλέσσα, Παπαδημητρίου και άλλων σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.

Η βραδιά έκλεισε με μελοποιημένους στίχους της Κασσιανής με τη μοναδική ερμηνεία της Σίας Κοσκινά,
υπό το φως της πανσελήνου να φωτίζει τους πύργους της Βάθειας.

Η Σία Κοσκινά, καλλιτέχνης του Μουσικού Θεάτρου και ιδρύτρια της πρώτης σχολής μιούζικαλ στην Ελλάδα, στηρίζει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει, για 5η συνεχή χρονιά αυτή την εκδήλωση,που ξεκίνησε απο το μακρινό χωριό Μουντανίστικα, της περιοχής της Μάνης.

Μαζί της ο ερμηνευτής, ενορχηστρωτής και μουσικολόγος Μαυρίκιος Μαυρικίου καθώς και η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ελένη Καρακάση.

Στην επιλογή και απαγγελία των ποιημάτων η ηθοποιός Αθηνά Μυλωνά και στην επιμέλεια των κειμένων η φιλόλογος Μαρία Κασιμάτη.

Τη γενική επίβλεψη της εκδήλωσης καθώς και την παρουσίαση της είχε η Αθηνά Σιούτη – Κουτσουβέλη.

Σχετικές ειδήσεις