ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«The Irishman»: Η ακριβότερη ταινία του Σκορτσέζε;

«The Irishman»: Η ακριβότερη ταινία του Σκορτσέζε;

Κατά τα φαινόμενα, το «The Irishman» έχει βάλει πλώρη να είναι η ακριβότερη ταινία που έχει γυρίσει οΑμερικανός, βραβευμένος με Όσκαρ, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός.

Η παραγωγή ξεκίνησε το 2016, όταν, στο Φεστιβάλ των Κανών, πλήρωσαν αδρά για τα δικαιώματα. Αργότερα, τα δικαιώματα για όλον τον κόσμο απέκτησε η Netflix. Λέγεται ότι «ακούμπησε στο τραπέζι» 105 εκατομμύρια δολάρια. Και έβαλε προϋπολογισμό 125 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Page Six ο Σκορτσέζε έχει ήδη ξοδέψει 175 εκατομμύρια για την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι. Και ότι ο λογαριασμός ανεβαίνει συνεχώς. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι η πιο ακριβή ταινία του Σκορτσέζε έως σήμερα. Σύμφωνα με μια πηγή, που επικαλείται ο ιστότοπος, ο βασικός λόγος για την εκτίναξη του κόστους είναι η χρήση συνθετικής εικόνας (CGI) έτσι ώστε ο 74χρονος Ντε Νίρο να φαίνεται 30χρονος - όσο απαιτεί ο ρόλος που υποδύεται - στις σκηνές που τοποθετούνται στη δεκαετία του 1930. Προς το παρόν, ούτε ο ίδιος ο Σκορτσέζε ούτε οι άνθρωποι της Netflix σχολίασαν.

MARTIN2

Υπενθυμίζεται ότι στην ταινία παίζουν ο Μπόμπι Καναβάλε, ο Τζακ Χιούστον και ο Στέφεν Γκρέιαμ. Ο τελευταίος θα υποδυθεί τον αρχηγό της συμμορίας των Τζενοβέζε, τον Τόνι «Προ» Προβεντσάνο (ο Προβεντσάνο ήταν στενός συνεργάτης του Τζίμι Χόφα, του οποίου η μυστηριώδης εξαφάνιση δίνει την πλοκή στην ταινία). Παίζουν επίσης οι Χάρβεϊ Καϊτέλ και Ρέι Ρομάνο. Είναι η πρώτη συνεργασία του Σκορτσέζε με τον Αλ Πατσίνο και η δέκατη με τον Ντε Νίρο. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες του χρόνου.

Σχετικές ειδήσεις