ΣΕΙΣΜΟΙ

Ισχυρός σεισμός στην Καλαμάτα

Ισχυρός σεισμός στην Καλαμάτα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί της Τετάρτης (28/09/2016) στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Μεσσηνία και στο νησάκι Βενέτικο.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, κατέγραψε τη σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και τοποθέτησε το επίκεντρό της στον θαλάσσιο χώρο, πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κορώνης.

Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο Ευθύμιος Λέκκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας» από τον σεισμό αυτό.

Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός της Καλαμάτας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτόν που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Ρόδο. Και οι δύο πάντως, όπως τόνισε, είχαν μεγάλο εστιακό βάθος γι' αυτό και έγιναν αισθητοί σε ευρύ γεωγραφικό μήκος και πλάτος.

«Είναι νωρίς ακόμα να πούμε αν ο σεισμός των 5 Ρίχτερ στη Μεσσηνία είναι και ο κύριος σεισμός» πρόσθεσε ο καθηγητής σεισμολογίας.

Επεσήμανε δε ότι ο ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) έδωσε οδηγία στα σχολεία της περιοχής, προκειμένου να βγουν οι μαθητές στα προαύλια για καθαρά προληπτικούς λόγους.

«Ο ΟΑΣΠ παρακολουθεί το φαινόμενο», κατέληξε ο κ. Λέκκας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για τυχόν ζημιές από τον σεισμό», ενώ όπως πρόσθεσε, «υπήρξε μια μικρή ανησυχία στα σχολεία και οι μαθητές βγήκαν στα προαύλια».

Η δόνηση, εκτός από την Καλαμάτα, και την ευρύτερη Μεσσηνία, έγινε αισθητή και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, όπως η Πάτρα και η Τρίπολη.

Σχετικές ειδήσεις