ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση δημάρχου Αλεξανδρούπολης για τις πλημμύρες

Μήνυση δημάρχου Αλεξανδρούπολης  για τις πλημμύρες

Μήνυση κατά του κράτους για τη μη αποτελεσματικότητα στο ζήτημα της αντιμετώπισης των πλημμυρών στον Έβρο κατέθεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και όπως αναφέρει ο μηνυτής η κεντρική πολιτεία αν και σύστησε ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας της κοιλάδας του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του (ΕΥΔΕ ΕΒΡΟΥ), δεν στελεχώθηκε και δεν λειτούργησε!

Ο κ. Λαμπάκης αναφέρει επίσης ότι οι αυτοδιοικητικοί με δική τους πρωτοβουλία επιστράτευσαν ιδιώτες και μέσα, αλλά και το στρατό, προκειμένου να γίνουν επεμβάσεις σε διάφορα αναχώματα που είχαν υποστεί βλάβες από την πλημμύρα στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2012.

Ταυτόχρονα ο κ. Λαμπάκης προειδοποιεί ότι το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ στη Βουλγαρία, με τις πρώτες βροχοπτώσεις είναι έτοιμο να υπερχειλίσει, με συνέπεια να προκληθούν καταστροφές στον Έβρο και κατηγορεί τους «αρμόδιους των Αθηνών» για εγκληματική αδιαφορία εις βάρος της περιοχής.