ΕΛΛΑΔΑ

Βάρδα: Έγινε στάχτη μεγάλη επιχείρηση – Συγκλονιστικές εικόνες από την καταστροφή

Βάρδα: Έγινε στάχτη μεγάλη επιχείρηση – Συγκλονιστικές εικόνες από την καταστροφή

Καταστράφηκε η οικογενειακή επιχείρηση στη Βάρδα, με τη φωτιά να πηγαίνει και στα σπίτια που βρισκόντουσαν από πάνω.

Ταφόπλακα στα όνειρα μιας οικογένειας έβαλε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο πολυκατάστημά τους στην περιοχή της Βάρδας και είχε σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του, με τους ίδιους να παρακολουθούν ανήμποροι να γίνονται στάχτη μέσα σε ελάχιστη ώρα όλα τους τα όνειρα και το επιχειρηματικό σχέδιο τους που μετράει μόνο λίγους μήνες ζωής.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 08:30 π.μ. υπήρξε ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για πυρκαγιά σε πολυκατάστημα στο κέντρο της Βάρδας, με ισχυρές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από τους πρώτους που έφθασαν στο σημείο ήταν η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, η οποία βλέποντας την πύρινη λαίλαπα να καταστρέφει το κατάστημά της, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν εκτίμηση πως η φωτιά προήλθε πιθανόν από βραχυκύκλωμα, με ευχάριστη είδηση σε όλο αυτό το κακό να αποτελεί το γεγονός πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Το κατάστημα βέβαια υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς στο εσωτερικό του είχε εύφλεκτα προϊόντα που βοήθησαν τη φωτιά να λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Οι πύρινες γλώσσες έφθασαν και σε διαμερίσματα που βρίσκονται πάνω από το κατάστημα και τα οποία ανήκουν στον πρώην υπουργό Οικονομικών και επί σειρά ετών βουλευτή Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Γεωργακόπουλο και στον αδερφό του, με τους άνδρες της πυροσβεστικής να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και να καταφέρνουν να τα γλιτώνουν από τα χειρότερα. Επιπλέον, από το θερμικό κύμα έσπασαν ακόμα και τζαμαρίες γειτονικών καταστημάτων και κάηκαν τέντες σε παρακείμενο σπίτι.

Για το εν λόγω συμβάν και τις προσπάθειες κατάσβεσής του μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο Διοικητής ΠΥ Λεχαινών Αργύρης Φαλίδας, που ανέφερε συγκεκριμένα: «Περίπου 8:30πμ. ενημερώθηκε η υπηρεσία τηλεφωνικά για πυρκαγιά σε πολυκατάστημα στο κέντρο της Βάρδας. Όταν έφτασαν τα πρώτα οχήματα, το είδαν να καίγεται από άκρη σε άκρη. Κλήθηκαν ενισχύσεις και προβήκαμε στο έργο της κατάσβεσης». Όσα έζησε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς μας μετέφερε ένας από τους πρώτους αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος, ο π. Ιωάννης Κούγιας, που υποστήριξε: «Από την πρώτη στιγμή είμαι στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Πιθανόν προήλθε από βραχυκύκλωμα. Οι ιδιοκτήτες είναι καλά στην υγεία τους. Η κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας».

Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά 13 οχήματα με 26 άνδρες, που για περισσότερες από πέντε ώρες πάλευαν με τις φλόγες. Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος, μαζί με το διοικητή ΠΥ Λεχαινών Αργύρη Φαλίδα και τον υποδιοικητή Θεόδωρο Λάττα.

Έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά, διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της υπηρεσίας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα - Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό - Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν - Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Θ' ανοίξουν ή όχι τα σχολεία; Τα δύο «στρατόπεδα» μεταξύ των ειδικών και τι υποστηρίζουν