ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Δουρή στην Άννυ και την Τζωρτζίνα - Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Από τον Δουρή στην Άννυ και την Τζωρτζίνα - Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο
Το 2015 ήρθε στο φως μια από τις πιο ανατριχιαστικές δολοφονίες. ο 27χρονος βούλγαρος σκότωσε και τεμάχισε την 4χρονη Αννυ αφού είχε κάνει χρήση ναρκωτικών

Αυτές είναι μερικές από τις υποθέσεις παιδοκτονίας που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το Πανελλήνιο την υπόθεση με τους θανάτους τον τριών παιδιών στην Πάτρα και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας.

Με αφορμή το θρίλερ της Πάτρας έρχονται στη μνήμη μας αντίστοιχες περιπτώσεις θανάτων παιδιών για τα οποία καταδικάστηκαν οι γονείς τους. Ενδεικτικά η υπόθεση Δουρή αλλά και μικρή Άννυ.

Έθαψαν το παιδί στην ταράτσα

Έναν αυτοσχέδιο τάφο είχαν φτιάξει η μητέρα του επτάχρονου και ο σύντροφός της, στο διαμέρισμα, όπου έμεναν στην Κυψέλη, ώστε να εξαφανίσουν τα ίχνη του παιδιού και να μείνουν ατιμώρητοι για το έγκλημά τους.
Τα οστά του παιδιού βρέθηκα μέσα σε εργαλειοθήκη, η οποία είχε τοποθετηθεί σε αποθηκευτικό χώρο σε καναπέ.
Οι αστυνομικοί αμέσως συνέλαβαν την 29χρονη μητέρα και τον 33χρονο Πολωνό. Και οι δύο έμειναν ατάραχοι μπροστά στις εξελίξεις, δεν έκλαψαν, δεν είχαν την παραμικρή αντίδραση και απλά ομολόγησαν το έγκλημά τους.

Τεμάχισαν την Άννυ

Το 2015 ήρθε στο φως μια από τις πιο ανατριχιαστικές δολοφονίες. ο 27χρονος βούλγαρος σκότωσε και τεμάχισε την 4χρονη Αννυ αφού είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Ο 27χρονος υποστήριξε ότι ξύπνησε μετά από χρήση ναρκωτικών δίπλα στο νεκρό παιδί και ότι το τεμάχισε προκειμένου να μην γίνει στόχος της συντρόφου του και φύγει μακριά του.

Σκότωσε την κόρη της και αυτοκτόνησε

Οικογενειακή τραγωδία στο Μαρκόπουλο, τον Οκτώβριο του 2017. Μια 51χρονη με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αφού κλείδωσε στο υπόγειο τον σύζυγό της πήρε ένα μαχαίρι κι έσφαξε την 17χρονη κόρη της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Σκότωσε το παιδί της με κουζινομάχαιρο

Στις 21 Νοεμβρίου του 1995 η 27χρονη Καλλιόπη Αναγνωστίδου θα αρπάξει ένα κουζινομάχαιρο και θα επιτεθεί εναντίον του 3χρονου παιδιού της, που εκείνη την ώρα έπαιζε στο σαλόνι του σπιτιού τους στο Αιγάλεω.
Λίγο μετά θα μεταφέρει η ίδια το νήπιο στο νοσοκομείο, όπου το παιδί πρόκειται να καταλήξει.

Ήταν έγκυος και ανύπαντρη

Η Παναγιώτα Τσιφρικά στα 48 της δολοφόνησε της 22χρονη κόρη της, τον Φεβρουάριο του 1996 στο Κακοτάρι Ηλείας. Η 22χρονη κόρη της δηλητηριάστηκε από τη μητέρα της, γιατί ήταν έγκυος και… ανύπαντρη. Η Τσιφρικά, μητέρα άλλων 4 παιδιών, δεν ομολόγησε ποτέ το έγκλημά της, ενώ επέμενε ότι η κόρη της αυτοκτόνησε.

Έκαψαν το παιδί τους

Το 2014 ένα 3χρονο αγοράκι βρήκε φρικτό θάνατο, όταν οι γονείς του το περιέλουσαν με καυτό νερό. Το παιδί έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 70% του σώματός του, ενώ ήταν εμφανή τα σημάδια του βίαιου ξυλοδαρμού του.

Η 19χρονη μητέρα κατηγορήθηκε μαζί με τον 29χρονο σύντροφό της για την άγρια κακοποίηση με την συνεπακόλουθη δολοφονία του νηπίου. Η μητέρα ισχυρίστηκε ότι έριχνε καυτό νερό στο νήπιο ώστε να το βοηθήσει να ενεργηθεί, ωστόσο οι ισχυρισμοί δεν έπεισαν το δικαστήριο. Στο ζευγάρι επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Έπνιξε τα παιδιά του

Φθινόπωρο του 1999 όταν ο 40χρονος Γιώργος Μεταξάκης, για να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του, παίρνει τα τέσσερα παιδιά -τους τρεις γιους του, ηλικίας 10, 4 και 2, και τη 12χρονη κόρη του- και τα πηγαίνει με το αυτοκίνητό του στον Αλμυρό ποταμό στο Ηράκλειο.

Εκεί, δένει τα χέρια της κόρης του στο λεβιέ για να μην μπορεί να κουνηθεί και πετά στα κρύα και ορμητικά νερά του ποταμού τα τρία αγόρια.

Η υπόθεση Δουρή

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1994, ο 6χρονος γιος του Μανώλη και της Γεωργίας Δουρή άργησε να επιστρέψει στο σπίτι του στην Ερμιόνη. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και οι έρευνες άρχισαν άμεσα. Το παιδί βρέθηκε τελικά νεκρό και σεξουαλικά κακοποιημένο από τον ίδιο τον Μανώλη Δουρή.

Πυροβόλησε τον 5χρονο γιο του

Τον Απρίλιο του 1996, στο Αγρίνιο ο 35χρονος Κώστας Ματσούκας θα πυροβολήσει και θα σκοτώσει μπροστά στα μάτια του αστυνομικού διευθυντή, του αντιδημάρχου Αγρινίου και ενός φίλου του, τον 5χρονο γιο του Γιάννη. Στη συνέχεια θα επιχειρήσει να αυτοκτονήσει δίχως όμως να τα καταφέρει.


Λίγες μόλις ώρες πρόλαβε να ζήσει το βρέφος που γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 στην Πετρούπολη. Η 19χρονη μητέρα του το γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της -με οδηγίες που είχε βρει στο διαδίκτυο- και δεν του έδωσε ούτε λίγο χρόνο ζωής. Όπως ομολόγησε του έβαλε χαρτιά στο στόμα ώστε να μην μπορεί να αναπνεύσει και στη συνέχεια τοποθέτησε το άψυχο σώμα σε μία σακούλα την οποία και ζήτησε από τη μητέρα της να την πετάξει στα σκουπίδια.