ΕΛΛΑΔΑ

Τρισάγιο για τα θύματα της πλημμύρας στην Αγία Πελαγία – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Τρισάγιο για τα θύματα της πλημμύρας στην Αγία Πελαγία – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι
cretapost.gr

Τρισάγιο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγία Πελαγία, την περιοχή όπου δυο άνθρωποι -ένας άνδρας και μια γυναίκα- έχασαν τη ζωή τους, παρασυρόμενοι από τα ορμητικά νερά της βροχής, τον περασμένο Οκτώβριο.

Συγγενείς και φίλοι τους άφησαν ένα λουλούδι στη μνήμη τους, διευκρινίζοντας ότι η άδικη απώλεια των ανθρώπων τους εξακολουθεί να τους προκαλεί μεγάλο πόνο.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, τι καταγγέλλουν

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Αγίας Πελαγίας που επλήγη από τις νεροποντές του περασμένου Οκτωβρίου διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο τους πέντε μήνες μετά, καθώς όπως τόνισαν, δεν έχουν ολοκληρωθεί έργα που θεωρούνται απαραίτητα για τη θωράκιση της περιοχής και μάλιστα ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, καθώς η Αγία Πελαγία είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου.

Η περιοχή της Αγίας Πελαγίας από τα φερτά υλικά που συγκέντρωσαν τα συνεργεία του Δήμου μετά τη φονική πλημμύρα του περασμένου Οκτωβρίου έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Δίπλα από το πάλαι ποτέ γήπεδο της περιοχής, που σήμερα μόνο το τέρμα έχει απομείνει, έχουν μεταφερθεί όλα εκείνα τα αντικείμενα που η δυνατή βροχή παρέσυρε στη θάλασσα.

Ανυπολόγιστες ζημιές που ακόμα και σήμερα, 5 μήνες μετά δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι καθώς όπως καταγγέλλουν η πολιτεία δεν έχει λάβει τα μέτρα εκείνα που θα τους προστατέψει από μία ανάλογη θεομηνία στο μέλλον.

Όπως τονίζουν κάτοικοι στο cretapost, εάν κάνει μία δυνατή βροχή όλα αυτά τα σκουπίδια θα παρασυρθούν και οι θλιβερές εικόνες του Οκτωβρίου θα επαναληφθούν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Προσαγωγή 18χρονου για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Λαμία: «Ήρθε η δικαίωση για το παιδί μας» - Ένοχος ο γιατρός για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη

Διαγραφή Πλεύρη από τον ΔΣΑ για τον ναζιστικό χαιρετισμό