ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία για τον ΕΦΚΑ: Χειρουργήθηκε στις 11 Μαρτίου και δεν της πληρώνουν την άδεια

Καταγγελία για τον ΕΦΚΑ: Χειρουργήθηκε στις 11 Μαρτίου και δεν της πληρώνουν την άδεια

Εργαζόμενη κατήγγειλε ότι έχει υποβληθεί σε σοβαρό χειρουργείο από τις 11 Μαρτίου και ο ΕΦΚΑ ακόμα δεν της έχει πληρώσει την αναρρωτική άδεια.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε εργαζόμενη, μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Όπως ανέφερε, υποβλήθηκε σε σοβαρό χειρουργείο στις 11 Μαρτίου, ενώ ήδη ήταν σε αναρρωτική άδεια. Σχεδόν έναν μήνα μετά, δεν έχει λάβει ακόμα τα χρήματα που δικαιούται.

«Κατέθεσα τα χαρτιά μου και για αρκετές μέρες δεν είχα ειδοποίηση. Έστειλα mail να δω σε τι κατάσταση είναι τα έγγραφά μου και είπαν ότι υπάρχει μία καθυστέρηση και κοιτούν χαρτιά που αφορούν άδειες για τον μήνα Ιανουάριο. Μου είπαν πως πρέπει να κάνουμε υπομονή, μπορεί να πάρει 4 και 6 μήνες», είπε χαρακτηριστικά στον αέρα της εκπομπής.

Τη στιγμή που είναι αναγκασμένη να μείνει σε ακινησία, οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις της τρέχουν με αποτέλεσμα να είναι σε απόγνωση. «Έχω ένα γιο, οι υποχρεώσεις τρέχουν, οι λογαριασμοί έχουν έρθει. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, δεν σκέφτονται ότι είναι φυσιολογικό να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αμέσως μετά την καταγγελία της συγκεκριμένης τηλεθεάτριας, στην εκπομπή έφτασαν αρκετά ακόμα μηνύματα με παρόμοιες περιπτώσεις. Συνεπώς απαιτείται απάντηση για το γιατί καθυστερούν οι αποπληρωμές αναρρωτικών αδειών προς τους εργαζόμενους.