ΕΛΛΑΔΑ

«Ηγέτες του Μέλλοντος»: Ποια είναι η Ελληνίδα που επιλέχθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα

«Ηγέτες του Μέλλοντος»: Ποια είναι η Ελληνίδα που επιλέχθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα
AP NewsRoom

Ερωτηθείσα τι είδε ο Μπάρακ Ομπάμα στην ίδια και την επέλεξε δήλωσε χαμογελώντας ότι «Νομίζω ότι δύο είναι οι λόγοι: Ο ένας είναι το αποτύπωμα που έχουμε φέρει μέχρι τώρα μέσα από τον οργανισμό μας (ενν. ΜΚΟ Mexoxo)», είπε μεταξύ άλλων η Ελπίδα Κοκοτά

Η επικεφαλής της ΜΚΟ Mexoxo, που στόχο έχει την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών σε όλων τον κόσμο, Ελπίδα Κόκοτα επελέγη από τον Μπαράκ Ομπάμα στο πρόγραμμα «Ηγέτες του μέλλοντος» και ήταν αυτή που τον προλόγισε εχθές, 22 Ιουνίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Ελπίδα Κόκοτα φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη λέγοντας πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Αρχικά εξήγησε ότι «η επιλογή έγινε μέσα από αίτηση, πολλές συνεντεύξεις. Ήταν μία δύσκολη διαδικασία. Επιλέχθηκα στα τέλη του Ιανουαρίου του 2023 και για τουτελευταίους 6 μήνες μαζί με τους υπόλοιπους 'Obama Leaders' διανύσαμε μία εκδρομή με πολλά μαθήματα, πολλή αγάπη, και αφουγκραστήκαμε πολύ ο ένας τη ζωή του άλλου».

Ερωτηθείσα τι είδε ο Μπάρακ Ομπάμα στην ίδια και την επέλεξε δήλωσε χαμογελώντας ότι «Νομίζω ότι δύο είναι οι λόγοι: Ο ένας είναι το αποτύπωμα που έχουμε φέρει μέχρι τώρα μέσα από τον οργανισμό μας (ενν. ΜΚΟ Mexoxo), 31.000 γυναίκες έχουν εκπαιδευτεί ανά τον κόσμο. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι πιστεύω πολύ σε αυτό που κάνω και πραγματικά τα τελευταία 10 χρόνια έχουν γίνει αποστολή ζωής».

Όταν η Σία Κοσιώνη τη ρώτησε αν πιστεύει ότι ο στόχος του «Obama Foundation» να βρει άτομα που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο είναι ρεαλιστικός ή χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό, η Ελπίδα Κοκοτά ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο ρομαντισμός είναι πολύ βασικός σε αυτό που κάνουμε εμείς οι 105 άνθρωποι, γιατί μας φέρνει πιο κοντά στο να οραματιστούμε έναν καλύτερο κόσμο. Δεν πιστεύω ότι μόνη μου μπορώ να αλλάξω κάτι αλλά συλλογικά μπορούμε να αλλάξουμε κάτι».

Σχετικές ειδήσεις