ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: «Το έκανε για να πάρει τα τυχερά του», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar

Ρόδος: «Το έκανε για να πάρει τα τυχερά του», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar

Ρόδος: Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού εστίασης μίλησε για τον εργαζόμενο που σερβίρει μέσα στη θάλασσα

Ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο μίλησε για το μαγαζί που προκάλεσε μέχρι και διπλή κυβερνητική παρέμβαση μετά τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν σερβιτόρο του καταστήματος να μεταφέρει ποτά και κοκτέιλ στους πελάτες σχεδόν κολυμπώντας με το ύψος της στάθμης του νερού να φτάνει σχεδόν μέχρι το λαιμό του.

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, το πρωί της Κυριακής ανέφερε πως «αμέσως ζήτησα άμεσο έλεγχο από επιθεώρηση. Στείλαμε κλιμάκιο που πήγε σε δύο ώρες και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη συγκληθεί σύσκεψη στο υπουργείο. «Άλλωστε ετοιμάζουμε νομοσχέδιο άμεσα και θέλω να δω πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται πως είχε την αίτια του ίδιου του εργαζόμενου».

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θέλω να έχουμε τουρισμό, όλα υπό τον όρο του πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τόνισε στο τέλος.

«Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελα να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είναι η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEN.

Και καταλήγει «ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».