ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος αλόγου στην Κέρκυρα: «Τέλος στις άμαξες της ντροπής» φώναξαν στα Χανιά

Κέρκυρα, άλογο

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν όπως ανέφεραν, τώρα από τον δήμαρχο Χανίων, «να ανακληθούν οι άδειες σκλαβιάς όλων των αλόγων που κακοποιούνται στις άμαξες της ντροπής στο Παλιό Λιμάνι Χανίων».

Διαμαρτυρία με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Κέρκυρα, με τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα, πραγματοποίησαν μέλη φιλοζωικών σωματείων, Χανιώτες, πολλοί ξένοι που ζουν στα Χανιά, αλλά και τουρίστες.

Με κεντρικό σύνθημα «Τα Χανιά δεν θα γίνουν Κέρκυρα και Σαντορίνη», οι διαμαρτυρόμενοι που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην παραλία των Αγίων Αποστόλων και σχηματίζοντας αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο Χανίων, πραγματοποιώντας κινητοποίηση για τη χρήση αλόγων σε άμαξες στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Όπως τόνισαν, δεν πρόκειται για έθιμο αλλά για κακοποίηση των αλόγων και στόχος είναι η ανάκληση των αδειών και η τελική απαγόρευση της χρήσης των αμαξών για βόλτες των τουριστών.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν όπως ανέφεραν, τώρα από τον δήμαρχο Χανίων, «να ανακληθούν οι άδειες σκλαβιάς όλων των αλόγων που κακοποιούνται στις άμαξες της ντροπής στο Παλιό Λιμάνι Χανίων».

Κέρκυρα: Ελεύθερος υπό όρους ο αμαξάς για τον θάνατο του αλόγου

Στο μεταξύ, ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε έπειτα από την απολογία του ο 76χρονος αμαξάς ο οποίος είχε συλληφθεί για τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα.

Ο αμαξάς κατηγορείται για την κακοποίηση ζώου εργασίας καθώς το άλογο που έσερνε με την άμαξά του κατέρρευσε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό δρόμο στην πόλη της Κέρκυρας

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η υπόθεση οδηγείται πλέον στο στάδιο της κύριας ανάκρισης με την κατηγορία ότι το άλογο εργαζόταν ενώ είχε χρόνια πάθηση, πνευμονικό εμφύσημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει το επόμενο διάστημα από το δικαστικό συμβούλιο την πλήρη απαλλαγή του και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Από την άλλη πλευρά, φιλοζωικές οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν στο πλαίσιο της ανάκρισης.