ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά και εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: «Νόμιζα πως ήταν κεραυνός, έπεσε το ταβάνι από την έκρηξη»

Φωτιά και εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: «Νόμιζα πως ήταν κεραυνός, έπεσε το ταβάνι από την έκρηξη»

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε το γεγονός ότι μπήκε η φωτιά μέσα στο στρατόπεδο στη Νέα Αγχίαλο ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Γεώργιος Καμπάς

Μετά τη μεγάλη φωτιά και τις εκρήξεις που έγιναν στην 111 Πτέρυγα Μάχης οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και επέστρεψαν σταδιακά στο σπίτι τους.

Μάλιστα κάτοικος της Αγχιάλου συγκλονίζει, μιλώντας στο OPEN για την έκρηξη: «Εκείνη την ώρα ήμουν έξω στην αυλή και ακούω το θόρυβο και νόμιζα αρχικά πως ήταν κεραυνός. Έτρεξα και μπήκα μέσα και είδα το ταβάνι από την κουζίνα κατεβασμένο κάτω. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήταν δίπλα μας αυτό το πράγμα που έγινε. Δεν είχαμε μέσο να φύγουμε, με πήρε η ανιψιά μου με το αγροτικό και φύγαμε και κατεβήκαμε στο Βόλο στο γιο μου».

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ για εκρήξεις σε Νέα Αγχίαλο: Έπρεπε να είχε αποψιλωθεί όλη η περιοχή

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε το γεγονός ότι μπήκε η φωτιά μέσα στο στρατόπεδο στη Νέα Αγχίαλο με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών, ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του OPEN.

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, σχολιάζοντας το γεγονός, ανέφερε: «Αδιανόητο αυτό που έγινε. Το ξεκαθαρίζω. Θεωρώ ότι να φτάσει η φωτιά να μπει μέσα σε στρατόπεδο με πυρομαχικά, θα έπρεπε να είναι ξυρισμένο το έδαφος, να μπει η φωτιά μέσα στην αποθήκη είναι αδιανόητο».

Παράλληλα σημείωσε: «Είναι τελείως λάθος η λογική που αφέθηκε αυτό το πράγμα. Είτε του αεροδρομίου είτε των προϊσταμένων της Πτέρυγας που θα όφειλαν με διαταγές με ελέγχους. Φαίνεται μια αλυσίδα ευθυνών που ξεκινά από αυτόν που έχει την άμεση διοίκηση. Η απαλλαγή του είναι καθαρά δικονομική».

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, τόνισε ότι η ΕΔΕ έπρεπε να διαταχθεί από το ανώτατο επίπεδο:

«Για την ΕΔΕ, εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να διαταχθεί από το ανώτατο επίπεδο του υπουργείου, για να τους συμπεριλάβει όλους μέσα. Βλέπω δέντρα πολύ κοντά στις αποθήκες. Άπαξ και έχεις αποφασίσει ότι εκεί έχεις αποθήκες δεν μπορεί να έχεις δέντρα πάρα πολύ κοντά. Βλέπω χόρτα, θάμνους. Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοια πράγματα. Έπρεπε να αποψιλωθεί όλη η περιοχή.

Υπάρχει κι άλλη λύση. Η τύπου Igloo αποθήκες, μέσα και έξω από το έδαφος που και βόμβες αεροπλάνων να πέσουν πάνω τους, δεν ανατινάζονται. Το ότι δεν έχουμε ανθρώπινες ζωές χαμένες, ή καταστροφή σοβαρών υποδομών…

Θα πρέπει να εξεταστούν οι ευθύνες, είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα και προσβάλλει την αεροπορία μας. Πρέπει να βρεθούν οι ευθύνες».

Δείτε το βίντεο του OPEN:

Σχετικές ειδήσεις