ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ήρθη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο νησί

φωτιά, Ρόδος, καμένα
Eurokinissi

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν λάβει ήδη, ανά περιοχές, σχετικές ειδοποιήσεις από τον Ευρωπαικό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια στους χώρους διαμονής τους στη Ρόδο

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη Ρόδο τις τελευταίες ώρες και αυτός είναι ο λόγος που η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε την άρση της κατάστασης συναγερμού.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν λάβει ήδη, ανά περιοχές, σχετικές ειδοποιήσεις από τον Ευρωπαικό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια στους χώρους διαμονής τους.

Σημειώνεται ότι στη Ρόδο παραμένουν σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Εχθές, στο νησί υπήρχαν κάποιες αναζωπυρώσεις σε περιοχές ανάμεσα σε Βάτι, Προφύλια - Γεννάδι - Λάρδο, αλλά ελέχθησαν άμεσα.

Να σημειωθεί ότι με ταχείς ρυθμούς και όπου παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης, έχει ξεκινήσει η διαδικασία αυτοψιών και καταγραφών των ζημιών σε κτίρια, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις από την καταστροφική πυρκαγιά στη Ρόδο.