ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 22χρονος φίλαθλος - 9 τραυματίες από επιδρομή Κροατών χούλιγκαν

Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 22χρονος φίλαθλος - 9 τραυματίες από επιδρομή Κροατών χούλιγκαν

Επίσης τραυματίστηκαν σοβαρά 9 άτομα, εκ των οποίων 3 Έλληνες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχει τραυματιστεί κι ένα 13χρονο κορίτσι

Ένας 22χρονος φίλαθλος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των συμπλοκών που ξέσπασαν αργά χθες το βράδυ στη Νεα Φιλαδέλφεια μετά από επιδρομή Κροατών χούλιγκαν Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Επίσης τραυματίστηκαν σοβαρά 9 άτομα, εκ των οποίων 3 Έλληνες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχει τραυματιστεί κι ένα 13χρονο κορίτσι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι συνέβη με τον 22χρονο από την Ελευσίνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του, υποκύπτωντας στα τραυματά του από χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι.

Οι Αρχές προχώρησαν σε 96 συλλήψεις: οι 88 είναι στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο. Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες. Οι συλληφθέντες που βρίσκονται στο νοσοκομείο είναι πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πώς περισσότεροι από 100 οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία ενόψει του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή.

Στο ύψος της Αττικής Οδού, φαίνεται να διασκορπίστηκαν και μεγάλος όγκος κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23.00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος.

Σχετικές ειδήσεις