ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Δύσκολες ώρες για χωριά σε Καρδίτσα - Οι εγκλωβισμένοι κλαίνε όταν τους διασώζουν

Κακοκαιρία Daniel: Δύσκολες ώρες για χωριά σε Καρδίτσα - Οι εγκλωβισμένοι κλαίνε όταν τους διασώζουν

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές εκκλήσεις εγκλωβισμένων κατοίκων στις πληγείσες από περιοχές

Φεύγουν με δάκρυα στα μάτια από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους στην Καρδίτσα με όποιο μέσο βρουν, κάποιοι όμως μένουν πίσω και μέσω τoυ Μega κάνουν έκκληση για βοήθεια.

«Βρισκόμαστε στην ταράτσα. Υπάρχει και κόσμος κάτω. Είμαστε περίπου 60 άτομα».

Η κύριος Τάκης βρίσκεται στην ταράτσα ενός κτιρίου καθώς το χωριό του, η Μεταμόρφωση Καρδίτσας, βυθίστηκε μέσα στο νερό.

«Κατά τις 8 περίπου έσπασε ένα ανάχωμα από ένα ποτάμι και μπήκε όλο το νερό που βλέπεται. 6 μέτρα».

Μόνο οι σκεπές βρίσκονται πάνω από την στάθμη του νερού, με τους κατοίκους να ανεβαίνουν πάνω στις ταράτσες για να σωθούν.

Τα δύο ποτάμια που περιτρυγίζουν το χωριό μετατράπηκαν σε έναν ορμητικό χείμαρρο που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Αλλά δεν υπάρχουν μόνο στη Μεταμόρφωση εγκλωβισμένοι πάνω σε ταράτσες. Ο κύριος Κωνσταντίνος από το Ριζοβούνι απευθύνει έκκληση για βοήθεια καθώς, όπως λέει, στο χωριό του υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο ίδιος μιλά αποκλειστικά στο Mega και όπως εξηγεί έφυγε από το σπίτι του και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του θείου του μαζί με άλλα 8 άτομα.

«Εγώ βρίσκομαι σε σπίτι με πυλωτή και γι’ αυτό είμαστε υπερωψομένα».

Τι να πεις κανείς σε αυτήν την γυναίκα… Με τι κουράγιο θα ξαναφτιάξει από την αρχή το σπίτι της που πλημμύρισε με νερό μέχρι το ταβάνι.

Βλέποντας τα ορμητικά νερά να σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, η κα Τριανταφυλλιά εγκατέλειψε με τον άντρα της το σπίτι της στον Βλοχό.

Τελικά κατέλυσαν στο σπίτι του κύριου Άγγελου και της κυρίας Κατερίνης στην Φαρκαδόνα Τρικάλων όπου άνοιξαν το σπίτι τους για να τους φιλοξενήσουν. Είναι το χειρότερο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει ένας νέος, ο Θανάσης όμως έχασε για δεύτερη φορά το σπίτι του τρία χρόνια μετά τον «Ιανό».

Η μητέρα του ξεσπά στην κάμερα του MEGA: «Το πονάω αυτό στο σπίτι. Δεν ξέρω τι μου ξημερώνει. Έχω δυο παιδιά είμαι στο έλεος του Θεού».

Το σπίτι τους πλημμύρισε χτες το μεσημέρι, με τους ίδιους να προσπαθούν όπως όπως να βγάζουν με κουβάδες τα νερά.

Η ίδια με τα δύο παιδιά της πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο που της υπέδειξε ο δήμος, με την ανησυχία για το αύριο να γιγαντώνει ώρα με την ώρα.