ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Παλεύουν με τις λάσπες και έμειναν χωρίς νερό

Βόλος: Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Παλεύουν με τις λάσπες και έμειναν χωρίς νερό
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Μεγάλα προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης στον Βόλο - Για μία εξάδα νερό σπεύδουν καθημερινά οι πολίτες στα σημεία δωρεάν διάθεσης

Επέστρεψε ο εφιάλτης στον Βόλο μετά την νέα καταστροφική κακοκαιρία Elias που άφησε πίσω της κυριολεκτικά συντρίμμια, βυθίζοντας χωριά και οικισμούς για άλλη μία φορά κάτω από τα νερά. Οι εικόνες με τα πλημμυρισμένα σπίτια και τα αυτοκίνητα μέσα στις λάσπες σοκάρουν, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται.

Το σύστημα υδροδότησης έχει υποστεί νέα προβλήματα με τους κατοίκους να σπεύδουν καθημερινά για μία εξάδα νερό στα σημεία δωρεάν διάθεσης που παραμένει για τρίτο εικοσιτετράωρο χωρίς νερό.

Ο Δήμος Βόλου καθημερινά διανέμει σε συνοικίες της πόλης χιλιάδες τόνους εμφιαλωμένου νερού, που προσφέρουν εταιρείες, ενώ με πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλου, έχει στηθεί «στρατηγείο» στο Πανθεσσαλικό στάδιο και από εκεί αναχωρούν δεκάδες φορτηγά.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου και της ΕΥΔΑΠ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αποκαταστήσουν έστω και μερικώς την υδροδότηση της πόλης, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, μικρές ποσότητες νερού έφτασαν σε κάποιες περιοχές, χωρίς πίεση ωστόσο, που με το πρώτο φως της ημέρας έγινε και πάλι διακοπή στην παροχή.

Αντίστοιχα ήταν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με την κακοκαιρία Daniel πριν από περίπου δύο εβδομάδες και ό,τι διορθώθηκε έστω και πρόσκαιρα, έχει διαλυθεί εκ νέου.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Χάρη Γκίκα για λογαριασμό του Newsbomb.gr από την ευρύτερη περιοχή του Βόλου και του Πηλίου, είναι ενδεικτικές της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, μόλις το 30% της πόλης έχει νερό αυτή τη στιγμή. Ο ίδιος εκτίμησε πως τα περισσότερα χωριά γύρω από τον Βόλο θα χρειαστούν περισσότερο από δέκα ημέρες για να πάρουν ξανά νερό.

Την ίδια ώρα, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχθηκε πάνω από 1.500 κλήσεις από την περιοχή, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έγιναν πάνω από 250 διασώσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η θεομηνία που έπληξε τον Βόλο είναι η χειρότερη εδώ και 70 χρόνια! Χαρακτηριστικά ανέφεραν πως είχαν να δουν τέτοιο πλημμυρικό φαινόμενο από το 1954!

Τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού δέχθηκε η Αγριά Βόλου, ένα χωριό που είδε τις λάσπες να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους μετά την υπερχείληση του ποταμού Κραυσίδωνα.

Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου», όπου είχαν πλημμυρίσαν τα υπόγεια αλλά και αρκετοί ακόμα χώροι.

Αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν εκ νέου και στο Πήλιο. Εκτός από την Αγριά, χωριά όπως η Μήλινα αλλά και τα υπόλοιπα στην περιοχή, έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα.

Το Newsbomb.gr και ο Χάρης Γκίκας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον Βόλο, καταγράφοντας τόσο τις καταστροφές όσο και μαρτυρίες των κατοίκων που μετρούν και πάλι τις πληγές τους.

Τα βίντεο που ακολουθούν, αποτυπώνουν πλήρως την ολική καταστροφή.

Σχετικές ειδήσεις