ΕΛΛΑΔΑ

«Δράκος των Εξαρχείων»: Σήμερα στον εισαγγελέα ο 23χρονος - Το βίντεο ντοκουμέντο που τον «πρόδωσε»

«Δράκος των Εξαρχείων»: Σήμερα στον εισαγγελέα ο 23χρονος - Το βίντεο ντοκουμέντο που τον «πρόδωσε»
Newsbomb.gr

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση του 23χρονου «δράκου των Εξαρχείων» ο οποίος κατηγορείται  για επιθέσεις σε τουλάχιστον έξι γυναίκες

Το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Νοεμβρίου, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 23χρονος Σύρος, γνωστός ως «δράκος των Εξαρχείων», τον οποίο συνέλαβαν χθες οι Αρχές έπειτα από καταγγελίες για έξι απόπειρες βιασμού.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς μόλις το περασμένο καλοκαίρι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών.

Οι τέσσερις επιθέσεις για τις οποίες κατηγορείται έγιναν στα Εξάρχεια εκ των οποίων και σε μια ανήλικη- και οι άλλες δύο στην περιοχή της Γλυφάδας.

Οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη και να οδηγηθούν στα ίχνη του μέσα από ένα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Πρόκειται για την επίθεση του 23χρονου κατά της 18χρονης Κ.Μ. που έγινε το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου επί της Λ. Ποσειδώνος στη Γλυφάδα Αττικής, πλησίον καταστήματος με γνωστής αλυσίδας εστίασης.

Ο δράστης προσέγγισε τη νεαρή, και αρχικά ξεκίνησε να αυνανίζεται. Αντιδρώντας η παθούσα διέφυγε από το σημείο, καλώντας τηλεφωνικά φιλικό της πρόσωπο.

Ο δράστης την ακολούθησε και προκειμένου την ακινητοποιήσει της επιτέθηκε, κλείνοντας της με το χέρι του το στόμα και τη μύτη, πλην όμως η παθούσα αντιστάθηκε με αποτέλεσμα την πτώση τους στο έδαφος, από την οποία προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός της, ενώ ακολούθως ο δράστης διέφυγε τρέχοντας, καθώς στο σημείο προσέγγισε το φιλικό της πρόσωπο που είχε καλέσει σε βοήθεια.

Η πρώτη επίθεση στα Εξάρχεια

Η πρώτη επίθεση στα Εξάρχεια σημειώθηκε στις 16 Νοεμβρίου, με θύμα μια παθολόγο στην οδό Στουρνάρη.

Η γιατρός στο επάγγελμα, αντιστάθηκε, και ο συνεργάτης της άκουσε τις φωνές και κυνήγησε τον Σύρο. Αυτή η στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο και αποτέλεσε την βάση για να ξεκινήσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, την αναζήτησή τους για την ταυτοποίηση του δράστη.

«Είδα να παλεύουν ο 'δράκος' με την 29χρονη κοπέλα»

Παράλληλα, οι μαρτυρίες από τις επιθέσεις του «Δράκου των Εξαρχείων» προκαλούν ανατριχίλα.

Ο άνδρας που έσωσε την 29χρονη κοπέλα (ένα από τα θύματα) από τα χέρια του 23χρονου μίλησε στον ALPHA, για τις στιγμές που είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια του, με την μάχη σώμα με σώμα που έδωσε η γυναίκα να σωθεί.

«Βρισκόμουν μέσα στο κατάστημα και ξαφνικά άκουσα φωνές και ουρλιαχτά. Είδα απλά να παλεύει ο άνδρας με την κοπέλα. Μου βγήκε αυθόρμητα μια φωνή η οποία τον έκανε να σταματήσει και άρχισε να κατεβαίνει προς τα κάτω. Το πρώτο μέλημά μας ήταν να κοιτάξουμε την κοπέλα γιατί ήταν σοκαρισμένη. Όταν την ρώτησα τι συνέβη, μου είπε πως πήγε να με βιάσει», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας σε μια εκ των επιθέσεων του 23χρονου Σύρου.

Το χρονικό των επιθέσεων

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Κωνστανίνας Δημογλίδου μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι ο 23χρονος συνελήφθη μια ώρα πριν λήξει το αυτόφωρο. «Στις 20 Οκτωβρίου ο δράστης είχε κάνει δύο απόπειρες βιασμού. Μάλιστα στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ότι φοράει τα ίδια ρούχα. Η πρώτη επίθεση έγινε στην περιοχή της Γλυφάδας», είπε.

Στις 15 Νοεμβρίου λίγο πριν τη 01:00, στη συμβολή των οδών Παράσχου και Ασωπίου επιχείρησε να επιτεθεί σε γυναικα την οποία ακολουθούσε πεζός. Η γυναίκα σύμφωνα με την κατάθεση της νόμιζε πως ήθελε να την κλέψει. Όταν ο δράστης την πλησίασε απειλητικά εκείνη άρχισε να φωνάζει τρομαγμένη με αποτέλεσμα ο 23χρονος να τραπεί σε φυγή.

Παράλληλα, σε ένα άλλο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε αποκλειστικά το Newsbomb βλέπουμε τον «Δράκο των Εξαρχείων» να ακολουθεί με γοργό βηματισμό ένα από τα θύματά του.

Κινείται παράλληλα μαζί της, σχεδόν δίπλα της, προσποιείται ότι είναι περαστικός και μόλις η νεαρή κατεβαίνει τον δρόμο και απομακρύνεται από την πολυσύχναστη οδό Μπενάκη, της όρμα, της κλείνει το στόμα, την ρίχνει στο έδαφος και προσπαθεί να τη βιάσει.

Σχετικές ειδήσεις