ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Νέα επίθεση από σκυλιά - Επιτέθηκαν και δάγκωσαν 16χρονη

Ρέθυμνο: Νέα επίθεση από σκυλιά - Επιτέθηκαν και δάγκωσαν 16χρονη

Η νέα επίθεση από σκύλους σημειώθηκε στον Εσταυρωμένο Ρεθύμνου.

Μεγαλόσωμα σκυλιά δάγκωσαν μια 16χρονη κοπέλα στον Εσταυρωμένο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ιδιοκτήτες τους αντί να βοηθήσουν την ανήλικη, πήραν τα σκυλιά τους και εξαφανίστηκαν.

Η 16χρονη μεταφέρθηκε από τους γονείς της στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρεθύμνου, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μετά πήρε εξιτήριο.

Το κορίτσι φέρεται να έχει καταγγείλει ότι το ζευγάρι είχε βγάλει βόλτα τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά, κάποια στιγμή ξέφυγαν από τον έλεγχο τους και επιτέθηκαν στην 16χρονη, την οποία δάγκωσαν.

Το κορίτσι άρχισε να ουρλιάζει έντρομο. Τελικά, οι ιδιοκτήτες καταγγέλλεται ότι μάζεψαν τα σκυλιά και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να βοηθήσουν την 16χρονη.

Σύμφωνα με το cretalive, μετά την καταγγελία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες του ζώου.

Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον 37χρονοιδιοκτήτη σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη Ελισάβετ, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Mega, ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκυλιών έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν καθώς το 2010 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ληστείας μοτοσικλέτας στην Αλεξανδρούπολη. Τότε είχε εντοπιστεί και συλληφθεί από τις Αρχές. Πέντε χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2015 μπήκε σε είσοδο πολυκατοικίας και αυνανίστηκε μπροστά σε μία 20χρονη φοιτήτρια. Κατηγορήθηκε για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Μάλιστα την ίδια χρονιά, στην Αλεξανδρούπολη έκανε ακριβώς την ίδια απρεπή πράξη σε βάρος άλλης γυναίκας. Το 2016 αποπειράθηκε να βιάσει την 20χρονη φοιτήτρια, κατά της οποίας είχε επιτεθεί τον Οκτώβριο του 2015. Η φοιτήτρια τον κατήγγειλε και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

«Η απόπειρα βιασμού σε βάρος μου έγινε το 2016. Ήμουν φοιτήτρια στην Κομοτηνή. Πάλεψα μαζί του και στάθηκα τυχερή, γιατί βρέθηκε ένα παιδί εκείνη την ώρα στο σημείο, εκείνος τρομοκρατήθηκε και έφυγε», είπε στην τηλεόραση του MEGA η φοιτήτρια.

«Μάλιστα, ένας αστυνομικός τότε μου είχε πει ότι είχαν γίνει άλλες 6-7 επιθέσεις από εκείνον, αλλά τα κορίτσια δεν τον είχαν καταγγείλει. Έμενα στην Αλεξανδρούπολη τότε. Συνήθιζε να βγαίνει στην Κομοτηνή, γιατί εκεί είχε πολλές φοιτήτριες. Τότε είχε υποστηρίξει ότι τον είχα καλέσει σπίτι μου. Βρέθηκε, όμως, βίντεο που έδειχνε ότι με ακολουθούσε επί ώρα», κατέληξε.

Στη φυλακή ο ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που δάγκωσαν μέχρι θανάτου την 50χρονη στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Ο 37χρονος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, φέρεται να υποστήριξε ότι τηρούσε όλα τα μέτρα φύλαξης, ότι τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά και ότι βγήκαν από τον χώρο που τα είχε από μια τρύπα που έκαναν στην περίφραξη, δίχως εκείνος να το αντιληφθεί.

«Τα σκυλιά έβγαιναν συχνά από την περίφραξη της αυλής»

«Βλέπαμε πολλές φορές τα σκυλιά να βγαίνουν από την περίφραξη της αυλής. Την είχα επισκεφτεί και μου λέει ”Όχι θα πάμε στο μπαλκόνι. Κυκλοφορούν άγρια σκυλιά. Μια χαψιά θα κάνουν το σκυλάκι”», περιέγραψε γείτονας της 50χρονης στην τηλεόραση του Mega.

Ανατριαχιάζει η περιγραφή του κωφάλαλου κηπουρού που βρήκε κάτω από θάμνους την 50χρονη που είχαν κατασπαράξει λίγο νωρίτερα τρία σκυλιά, στην αυλή του σπιτίου της στη Νεοχωρούδα.

Όπως δήλωσε στο STAR, βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας αλλά δεν είχε αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει: «Όταν έκοβα τα χόρτα άκουσα κάτι πολύ λίγο. Σύνεχισα να κόβω, πέρασε ο γείτονας από το άλλο σπίτι, πέρασε ένα αυτοκόνητο και φώναζε. Του λέω δεν κατάλαβα τι είπες; ''Φώναζε έλα, έλα, έλα''»

Έπειτα όπως είπε, κατάλαβε πώς κάτι δεν πηγαίνει καλά: «Κάτι κατάλαβα και κατέβηκα. Έβλεπα στους θάμνους από κάτω, ήταν το σώμα της... Άκουσα μπαμ, τρόμαξαν τα σκυλιά και έφυγαν. Πήρα το πριόνι το κράταγα για να μην επιτεθούν και σε μένα».

Η εικόνα που αντίκρισε, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ήταν σοκαριστική: «Έτρεξα να τη βοηθήσω, ήταν κομμάτια, τα ρούχα της ήταν σκισμένα και την είχαν δαγκώσει παντού. Είχε μια μεγάλη δαγκωματιά στο λαιμό και αίματα στο πρόσωπο. Πρώτη φορά είδα τέτοια εικόνα στη ζωή μου».

Στη συνέχεια βγήκαν τα παιδιά της 50χρονης από το σπίτι: «Αρχισαν να φωνάζουν, δεν μπορώ να σου περιγράψω...»

«Συγγνώμη σε όλο τον κόσμο που δεν άκουσα. Θα κατέβαινα και θα έμπαινα με το αλυσοπρίονο», κατέληξε συγκινημένος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το μεσημέρι της Κυριακής, η Ελισάβετ βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού της και φρόντιζε τα φυτά όταν ξαφνικά τρία μανιασμένα τσοπανόσκυλα εισέβαλαν και την κατασπάραξαν με δεκάδες δαγκωματιές σε όλο της το κορμί.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή μιλάει για δεκάδες δαγκωματιές σε όλο το κορμί της γυναίκας και πολλαπλά βίαια χτυπήματα. Μόνο στο ένα της χέρι έφερε πάνω από δέκα δαγκωματιές.

Κάτοικοι της Νεοχωρούδας καταγγέλλουν πως τα 3 σκυλιά είχαν δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν.