ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Συνεχίζονται για 4η ημέρα οι έρευνες για τον 45χρονο που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Ηλεία: Συνεχίζονται για 4η ημέρα οι έρευνες για τον 45χρονο που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Η 38χρονη εντοπίστηκε νεκρή, μαζί με το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα ίχνος του 45χρονου

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της τοπικής κοινότητας, Πλουτοχώρι, του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων της Ηλείας, για τον εντοπισμό του οδηγού αυτοκινήτου που παρασύρθηκε με τη σύντροφό του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από χείμαρρο.

Η 38χρονη εντοπίστηκε νεκρή, μαζί με το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα ίχνος του 45χρονου. Οι έρευνες της 6ης ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών συνεχίζονται και επικεντρώνονται σε όλο το μήκος του χειμάρρου της Κόβιτσας, όπου αν και έχει υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων, υπάρχουν πολλά φερτά υλικά. Επίσης, έρευνες γίνονται ακόμη στην περιοχή του ποταμού Αλφειού καθώς και στις εκβολές του για τον εντοπισμό του 45χρονου.

Ζητούσαν επί 15 λεπτά βοήθεια

Το ζευγάρι φέρεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που έφτασαν το 1,5 μέτρο και το κάλυψαν.

Το ζευγάρι άρχισε να καλεί από τα κινητά τηλέφωνα σε βοήθεια. Οι συγχωριανοί τους είχαν οπτική επαφή, αλλά δεν μπορούσαν να τους πλησιάσουν λόγω της υψηλής στάθμης του νερού. Για 15 λεπτά το ζευγάρι καλούσε σε βοήθεια, αλλά δυστυχώς παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει μαρτυρία στο patrisnews.gr, ο αγνοούμενος φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του λίγα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, αναφέροντάς του πως βρίσκεται σε κίνδυνο τόσο ο ίδιος όσο και η αρραβωνιαστικιά του και ζητώντας έντρομος βοήθεια.

Το χρονικό της παράσυρσης από χείμαρρο

Το ζευγάρι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Τριάντα μέτρα πριν τη γέφυρα, τα νερά οδήγησαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει.

Οι ίδιοι κάλεσαν για βοήθεια και μεγάλα οχήματα του δήμου ξεκίνησαν για το σημείο. Ωστόσο, το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση, έσπασε και το αυτοκίνητο έπεσε στον χείμαρρο.