ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Η ανατριχιαστική κραυγή του Νίκου Πλακιά - «Χρύσα, Θώμη, Αναστασία μου λείπετε, αθάνατες»

Τέμπη: Η ανατριχιαστική κραυγή του Νίκου Πλακιά - «Χρύσα, Θώμη, Αναστασία μου λείπετε, αθάνατες»
Eurokinissi.gr

«Ο πόνος μου γίνεται μίσος, οργή και θυμός», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στα Τέμπη στην ομιλία του στο μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας στην Καλαμπάκα

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όμως ο πόνος των συγγενών των θυμάτων παραμένει αβάσταχτος.

Ο χρόνος δεν μπορεί να απαλύνει ούτε την οργή των οικογενειών αυτών των 57 ανθρώπων, που ψάχνουν απαντήσεις για τον χαμό των παιδιών τους, καταγγέλοντας προσπάθειες συγκάλυψης των πραγματικών υπεύθυνων της τραγωδίας που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Εχθές, τελέστηκε μνημόσυνο στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη αλλά και στην Καλαμπάκα, εκεί όπου η οικογένεια Πλακιά ξεκληρίστηκε καθώς έχασε τα τρία κορίτσια τους, τη Χρύσα, τη Θώμη και την Αναστασία.

Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών, Νίκος Πλακιάς ράγισε καρδιές με την σπαρακτική κραυγή του μιλώντας στο μνημόσυνο για τα τρία αδικοχαμένα κορίτσια αλλά και τα υπόλοιπα θύματα του συγκλονιστικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023. «Τα παιδιά μας χάθηκαν τόσο αναίτια. Τόσο άδικα. Πλέον ο πόνος μου δεν γίνεται δάκρυ. Γίνεται μίσος, οργή και θυμός. Μαζί μας βρίσκονται και τα αδέλφια, οι οικογένειες που ήρθαν από το νομό, οι οικογένειες ανθρώπων που χάθηκαν. Αυτές είναι οι οικογένειές μας, αυτά είναι τα αδέλφια μας! Να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμόσαστε: στη θέση αυτή μπορεί να ήταν ο καθένας σας! Να είστε πάντα δίπλα μας», είπε και φώναξε «Χρύσα, Θώμη, Αναστασία, μου λείπετε! Αθάνατες!» με τους συγκεντρωμένους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Την ίδια ώρα, στον ΑΝΤ1 μίλησε ο παππούς του αδικοχαμένου Αναστάση Κουτσόπουλου, ο οποίος σπούδαζε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Γεωπονικής και σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 21 ετών, μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων, ο οποίος συγκλόνισε περιγράφοντας πως ο χρόνος πάγωσε για ολόκληρη την οικογένεια μετά το δυστύχημα και τους βύθισε όλους στο πένθος.

«Αισθάνομαι χειρότερα, έναν χρόνο μετά. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την Ελλάδα που συμπαραστάθηκε, όλοι στα Τέμπη ήταν δακρυσμένοι εχθές. Τώρα κατάλαβαν τι γίνεται και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μαρινάκης τι γίνεται, για αυτό έβαλαν κι άλλον εμπειρογνώμονα. Μάλλον το κάνουν λόγω του γεγονότος ότι έρχονται ευρωεκλογές», ανέφερε αρχικά.

«Το παιδί δεν γυρνάει πίσω. Ρωτάτε αν μας λείπει; Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε, έναν χρόνο είμαστε όλο και χειρότερα. Δεν ισχύει (σ.σ. αυτό που λέμε ότι ο χρόνος είναι γιατρός)», συμπλήρωσε.

Εντωμεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη του φακέλου με τα ευρήματα από τις έρευνες της Εισαγγελίας της Λάρισας, από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και το σύνολο των παθογενειών των σιδηροδρόμων από το 1997 μέχρι και σήμερα.

Στη δικογραφία, η οποία αριθμεί περίπου 1.000 σελίδες περιλαμβάνονται εκτός από το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα και μυνητήριες αναφορές, εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων και πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της Επιτροπής δεν πρόκειται να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας, αλλά θα μπορούν να μελετούν τα έγγραφα στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του Κοινοβουλίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η μυστικότητα της διαδικασίας.

Η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτήθηκε τον Νοέμβριο, ενώ την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εξέτασης μαρτύρων. Στις 8 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των τελικών συμπερασμάτων και στις 11 Μαρτίου αναμένεται να γίνει η τελική συνεδρίαση για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να κατατεθεί κοινό πόρισμα, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Σχετικές ειδήσεις