ΕΛΛΑΔΑ

Άργος: «Έτρωγα ξύλο για πέντε χρόνια» - Σοκάρει η 32χρονη που έλουσε με χλωρίνη ο σύζυγός της

Άργος: «Έτρωγα ξύλο για πέντε χρόνια» - Σοκάρει η 32χρονη που έλουσε με χλωρίνη ο σύζυγός της

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές της 32χρονης γυναίκας που μαρτύρησε στα χέρια του συζύγου της στο Άργος με αποκορύφωμα την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε όταν την έλουσε με χλωρίνη και την χτύπησε ακόμα και με ένα ατμοσίδερο στο κεφάλι

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές της 32χρονης που έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από τον σύζυγό της στο Άργος.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA, τα τελευταία 5 χρόνια βίωνε έναν εφιάλτη, καθώς έτρωγε ξύλο από τον σύζυγό της από το 2018. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω περιστατικό την είχε μεταφέρει στον Ισθμό της Κορίνθου απειλώντας της να την πετάξει στο νερό. Όπως λέει η ίδια, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η 32χρονη Ελένη ήταν κλειδωμένη στο σπίτι της, αποκομμένη από κάθε επικοινωνία με τον περίγυρό της.

Αποκορύφωμα ήταν η βάναυση επίθεση που δέχτηκε από τον σύζυγό της, ο οποίος ένα βράδυ την κλείδωσε στην τουαλέτα του σπιτιού τους και προχώρησε σε βασανιστήρια που ξεπερνούν κάθε όριο. «Πονάω ολόκληρη. Πονάει όλο το κορμί και το κεφάλι μου», είπε αρχικά στο MEGA η 32χρονη.

«Δύο βδομάδες με είχε στο σπίτι, ούτε να βγω έξω ούτε να επικοινωνήσω με τους δικούς μου. Μου είχε σπάσει το κινητό. Μου λέει “θα χύσεις αίμα, θα σε σκοτώσω”».

Σοκαριστική περιγραφή

«Στις 03:00 με ξυπνάει. Είχε ντυθεί, έβρεχε έξω. Με πιάνει και μου λέει “σήκω, πήγαινε στο μπάνιο. Δεν θα βγάλεις άχνα”. Πήρε μαζί του το μαχαίρι και δύο μαξιλαροθήκες. Με σκέπασε με τη μία σε ολόκληρο το κεφάλι και άρχισε να με πνίγει, είχε και το μαχαίρι στο λαιμό μου. Πήρε την άλλη μαξιλαροθήκη, τη βούτηξε στην λεκάνη και μου την έβαλε στο στόμα».

«Με κοπάναγε στον καθρέφτη και έλεγε “κοίτα πως είσαι”. Με κοπάνησε με το σίδερο. Μου είχε πετάξει όλα τα υγρά, υγρό πλυντηρίου, κρεμοσάπουνο, χλωρίνη… Είχε βουτήξει το ψωμί στην χλωρίνη και στο νερό».

Στη συνέχεια, της έσκισε όλα τα ρούχα και την έβαλε στην μπανιέρα, προκειμένου να πλυθεί και να μην πάθει εγκαύματα.

«Θέλω να σαπίσει στην φυλακή»

«Έκανα υπομονή για τα παιδιά μου», λέει η 32χρονη, «φοβόμουν πάρα πολύ».

Μάρτυρας στο περιστατικό, το οποίο προκαλεί φρίκη ήταν ο γιος της 32χρονης, που όμως όταν ρώτησε εάν ο μπαμπάς του χτύπησε τη μαμά του, ο 34χρονος του απάντησε ότι καθάριζαν το μπάνιο.

«Ήταν, λέει, σαν μάθημα μου», είπε η 32χρονη, συμπληρώνοντας πως αργότερα, όταν την μετέφερε στο νοσοκομείο, έπαιζε θέατρο ότι την νοιάζεται.

«Θέλω να σαπίσει στην φυλακή», κατέληξε η 32χρονη, τονίζοντας πως πρωταρχικό μέλημά της είναι να ηρεμήσει εκείνη, τα παιδιά και η οικογένειά της. Οι μώλωπες και τα σημάδια στο κορμί της φανερώνουν τον εφιάλτη που έζησε αυτή η γυναίκα στα χέρια του συζύγου της.

Σε κάθε ξέσπασμά του της έλεγε ότι θα την σκοτώσει, με την μαρτυρία της να είναι γροθιά στο στομάχι.

«Έτρωγα δύο εβδομάδες ξύλο. Τα παιδιά μου να κλαίνε, να καούνε τσιρίδες, φωνές, να μου λέει στο μπάνιο θα χυθεί αίμα. Δεν σε ακούει κανένας. Όσο και να φωνάζεις», ανέφερε η 32χρονη.

Η 32χρονη περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το μοιραίο βράδυ που κατέληξε στο νοσοκομείο. Όλα είναι βαθιά χαραγμένα στη μνήμη της. Νιώθει πως τα ζει ξανά και ξανά. «Με έπιασε από τα μαλλιά και με χτύπαγε και στο τζάμι και στο μπάνιο. Μου έριξε κρεμοσάπουνο, υγρό πλυντηρίου και χλωρίνη. Το ψωμί το βούτηξε μέσα στο νερό, μου το πέταξε στη μούρη».

Η νεαρή μητέρα καταγγέλλει πως ο σύζυγος και πατέρας των παιδιών της ήταν αποφασισμένος να την σκοτώσει. Τα χέρια και τα πόδια της είναι μαύρα από το ξύλο.

«Μου έβαλε τη μαξιλαροθήκη στο κεφάλι, με έπνιγε με το μαχαίρι εδώ. Όλα τα σημάδια που έχω στα χέρια είναι από μαχαίρι, το είχε γυρίσει πλάγια και με χτύπαγε. Με κοπάναγε ακόμα και στις πατούσες μου».

Η γυναίκα βρηκε τη δύναμη να μιλήσει μετά τον άγριο ξυλοδαρμό μπροστά στα ίδια τους τα παιδιά, ένα 6χρονο αγοράκι και ένα 3χρονο κοριτσάκι που έγιναν μάρτυρες της βίαιης συμπεριφοράς του πατέρα τους στη μαμά τους.

Προσπαθούσε να ξεφύγει από τα χέρια του, όμως μάταια. Άκουγε έξω από το μπάνιο τα παιδιά της να κλαίνε όσο εκείνη υπέμενε τα φρικτά βασανιστήρια.

«Με το σίδερο εδώ με χτύπησε (κεφάλι). Τη χλωρίνη μου την έριξε και μετά με έπλυνε για να μην πάθω εγκαύματα».

«Έτρωγα ξύλο από το 2018»

Δεν ήταν η πρώτα φορά που η μητέρα των δύο μικρών παιδιών έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού από τον ίδιο της τον άντρα. Ο 34χρονος εδώ και πέντε χρόνια έδειχνε έναν χαρακτήρα κτητικό και χειριστικό.

«Από το 2018 έτρωγα ξύλο. Αλλά όχι τόσο έντονα όσο τώρα. Είχα φόβο για να βγω έξω. Το κινητό μου μου το έσπασε. Το σταθερό μου το πέταξε μέσα στη λεκάνη για να μην έχω επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους», είπε η 32χρονη. «Ο άνθρωπος φαίνεται. Εδώ απειλούσε και εμένα, γιατί ήθελα να την βοηθήσω», είπε η αδερφή της 32χρονης.

Ο δράστης προσπαθούσε να περιορίσει τις επαφές της γυναίκας του, την απειλούσε και δεν την άφηνε ούτε να βγει από το σπίτι.

«Δεν ήθελε με κανέναν να μιλάω. Πολύ ζηλιάρης. Μου έλεγε ότι σε παρακολουθώ, ήξερε πού πήγαινα και μετά γυρνούσα και έτρωγα πολύ ξύλο», δήλωσε η 32χρονη.

«Δύο εβδομάδες την είχε μέσα στο σπίτι. Να έχει πάρει πριν ένα μήνα το καλώδιο της τηλεόρασης όπως είναι χοντρό, αν της έχει τυλίξει τον λαιμό και να της λέει εγώ θα σε πνίξω;», συμπλήρωσε η αδερφή του θύματος.

«Να σαπίσει στη φυλακή»

Η 32χρονη και η οικογένειά της ζητάνε να μείνει μέσα στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του μετά την απόφαση της προφυλάκισής του.

«Να σαπίσει στη φυλακή και μακριά από εμένα και τα παιδιά μου», είπε η 32χρονη.

Οι μνήμες θα την ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής της, με τα σημάδια επάνω της να της θυμίζουν ό,τι άφησε πίσω της, στην προσπάθεια να αναγεννηθεί τώρα μέσα από τις στάχτες της.

O Ευάγγελος Λαμπρόπουλος, δικηγόρος του θύματος, μίλησε στο LIVE NEWS. «27 χρόνια δικηγορίας και είμαι συγκλονισμένος. Το μήνυμα του μεταφέρει σε άλλες γυναίκες είναι πολύ σημαντικό. Η ποινική δίωξη στηρίζεται στην προσωπική μήνυση που κάνει το θύμα. Η Ελένη όταν έδωσε την προφορική κατάθεση δεν ήταν με τον δικηγόρο της. Διαπιστώνουμε και άλλες κατηγορίες, και θα τις καταθέσουμε, αυτό της αρπαγής. Έχει ένα ‘’χρυσό’’ πατέρα και αδελφή και είναι δίπλα της από την πρώτη στιγμή».