ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Ξεσπάει η γιαγιά της 12χρονης - «Ντροπή για όλους η πρόταση, θέλει να σπουδάσει το κορίτσι»

Σεπόλια: Ξεσπάει η γιαγιά της 12χρονης - «Ντροπή για όλους η πρόταση, θέλει να σπουδάσει το κορίτσι»

Η 12χρονη θέλει να γίνει Εισαγγελέας, όπως αποκάλυψε η γιαγιά της

Με λόγια που ανατριχιάζουν μίλησε στο STAR η γιαγιά της 12χρονης από τα Σεπόλια, αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση για αθώωση Μίχου για την κατηγορία του βιασμού.

Η γιαγιά του κοριτσιού έκανε λόγο για πρόταση-ντροπή από την Εισαγγελέα για την αθώωση του Ηλία Μίχου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η 12χρονη, στα 13 σήμερα πλέον, θέλει να σπουδάσει και να γίνει Εισαγγελέας.

«Ντροπή. Έχει ξεσηκωθεί η Ελλάδα, το σύμπαν. Είναι ντροπή. Τι ψυχολογική κατάσταση να έχει η νύφη μου; Πιστεύει στη Δικαιοσύνη. Βλέπει τις τηλεοράσεις το παιδί και είναι αγανακτισμένη. Θέλω να γίνω Εισαγγελέας και να δικάσω όλα αυτά τα κτήνη. Στεναχωριούνται και τα άλλα παιδιά. Φοβούνται...», ανέφερε η γιαγιά του κοριτσιού.

Η οργή της αδελφής της 12χρονης κατά του Μίχου: «Της έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο»

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζει την ανησυχία για τις εξελίξεις όπως διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τα Σεπόλια και την προκλητική εισαγγελική πρόταση να κηρυχθεί αθώος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης αλλά ένοχος για άλλα αδικήματα.

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος τόνισε μεταξύ άλλων πως «θεωρούμε ως ηθικά απορριπτέα όσο και επιστημονικά αβάσιμη, οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας:

«Η Εταιρεία μας παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού ειδικά ως προς τα ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανήλικων παιδιών από σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό.

Τονίζουμε ότι θεωρούμε ως ηθικά απορριπτέα όσο και επιστημονικά αβάσιμη, οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα.

Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού, δηλαδή τα παιδιά και ότι μέχρι τώρα λάθη και αστοχίες θα διορθωθούν πάραυτα.

Η προστασία των παιδιών είναι κατάκτηση της κοινωνίας μας και πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας».

«Μιλάμε για συναίνεση όταν της έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο;»

Νωρίτερα, η 19χρονη αδερφή της 12χρονης μίλησε οργισμένη για την απόφαση της εισαγγελέως να προτείνει την ενοχή της μητέρας τους και την αθώωση του Ηλία Μίχου.

«Έχω μέσα μου στεναχώρια οργή και θυμό. Η μαμά μου παραμένει στη φυλακή με θεωρίες συνωμοσίας. Η εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθεί για τον βιασμό ενώ η αδελφή μου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον βιασμό της. Ότι την απείλησε.

Ότι της έδειξε τα όπλα που είχε. Αλλά όχι δεν είναι βιαστής... είναι "ερωτευμένος"! Μιλάμε για έρωτα! Με 43 χρόνια διαφορά ηλικίας! Μήπως ο κ. εισαγγελέας είναι ο καλός Σαμαρείτης της πορνείας που την βοηθούσε να βρει καλούς πελάτες στη γειτονιά;», είπε με οργή η αδερφή.

«Μιλάμε για συναίνεση όταν την κατέβαζε στο υπόγειο και ασελγούσε στο κορμάκι της παρά τις φωνές και την προσπάθειά της να ξεφύγει; Όταν της έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και την απείλησε ότι εάν μιλήσει θα σκοτώσει πρώτα την οικογένειά της και ύστερα εκείνη; Η μητέρα μας είναι αθώα.

Όταν έχεις πέντε παιδιά, ναι συμβαίνει Μπορεί να χάσεις τον έλεγχο. Άνθρωπος είσαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πουλάς το σπλάχνο σου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για τη μητέρα από εμάς.»

«Θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη στη μικρή μου γιατί αποτύχαμε σαν χώρα, σαν δικαιοσύνη. Συγγνώμη μικρή μου που τρως το ένα χαστούκι μετά το άλλο. Πού άνοιξε την ψυχή σου για να πουν ότι από αφέλεια βγήκες στην πορνεία».