ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι - Προκαλεί στην απολογία του ο δολοφόνος της Κυριακής

Άγιοι Ανάργυροι - Προκαλεί στην απολογία του ο δολοφόνος της Κυριακής

Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Ο 39χρονος δολοφόνος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τι συνέβη το μοιραίο βράδυ

Ως αμετανόητος και κυνικός περιγράφεται ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής, ο οποίος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 1ης Απριλίου, όταν και δολοφόνησε με πέντε μαχαιριές την πρώην σύντροφό του έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής το περασμένο βράδυ βρέθηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» όπου ανέφερε μεταξύ άλλων πως η μετακίνηση των αστυνομικών που ενεπλάκησαν με μοιραίο τρόπο στην υπόθεση δεν αρκεί για να υπάρξει δικαίωση.

«Ζητώ αυτό που δεν έκανε η Ελληνική Αστυνομία, που είχε καθήκον να προστατεύσει το κορίτσι μου, όπως όλους τους πολίτες, πλέον να το κάνει η ελληνική δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι», είπε επίσης ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής.

Η δικηγόρος του πατέρα της Κυριακής, Ελένη Μαζαράκη, ανέφερε στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι» το πρωί του Σαββάτου: «Υπάρχουν ευθύνες και άνωθεν όχι μόνο των αστυνομικών των συγκεκριμένων που υπηρετούσαν εκείνη τη στιγμή αλλά και των ανώτερων που τους είχαν εκείνη την ώρα θέσει στο συγκεκριμένο πόστο. Τόσο την Αξιωματικό Υπηρεσίας όσο και τον σκοπό. Προσπαθεί ο άνθρωπος ακόμη να συνειδητοποιήσει την απώλεια διότι όταν συμβαίνει σε κάποιον άνθρωπο τόσο μεγάλο κακό, το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να τύχει σε κάποιον άνθρωπο, προσπαθεί να το διαχειριστεί. Ακόμη δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί, δηλαδή ότι δεν θα ξαναδεί το κοριτσάκι του. Είναι συντετριμμένος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορά στην δολοφονία της Κυριακής έκανε και ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. «Όταν δολοφονείται μία κοπέλα έξω από αστυνομικό τμήμα, πρέπει όλοι να σκύβουμε το κεφάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρώτο 24ωρο του δράστη στις φυλακές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δολοφόνος επιμένει ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και πως δεν θυμάται τίποτα απ’ όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας (01/04).

Ο δράστης προσπαθεί με κάθε τρόπο να οδηγήσει τις εξελίξεις ώστε να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Τι είπε στην απολογία του ο δράστης

«Δεν θυμάμαι τίποτα μέχρι που ξύπνησα στο ασθενοφόρο. Το μαχαίρι το είχα πάρει από το σπίτι με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της. Στο παρελθόν είχαμε κάποιους τσακωμούς αλλά χωρίς περιστατικά βίας. Έχει ξανατύχει στο παρελθόν να παίρνω φάρμακα και ουσίες και να μην ξέρω πού βρίσκομαι», ανέφερε ο 39χρονος, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star.

Η ζωή κόλαση της Κυριακής

Η 28χρονη κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον 39χρονο δολοφόνο της ήταν πολλές οι φορές που είχε αντιμετωπίσει τον βίαιο χαρακτήρα του κάτι που φαίνεται πως προσπαθούσε να μην αποκαλύψει στο οικογενειακό της περιβάλλον.

«Το κοριτσάκι μου, που το μεγάλωσα, δεν μου είχε πει όσα βίωνε τον τελευταίο καιρό, για να μη με φέρει σε δύσκολη θέση. Το κορίτσι μου έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει ως μία γυναίκα που απειλείται. Την έδιωξαν, την άφησαν ανυπεράσπιστη, μόνη της ενώ απειλείτο. Βίωσε ειρωνεία και αδιαφορία τα τελευταία λεπτά της ζωής της», ανέφερε επίσης ο πατέρας της 28χρονης.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στα τραγικά συμβάντα που έλαβαν χώρα το μοιραίο βράδυ της 1ης Απριλίου θα απολογηθούν μέσα στην εβδομάδα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διενεργεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τις ευθύνες των αστυνομικών, αναμένονται έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Σχετικές ειδήσεις