ΕΛΛΑΔΑ

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για την κλοπή των όπλων στην Κω

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για την κλοπή των όπλων στην Κω

Τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες αφαίρεσης υπηρεσιακού οπλισμού από το Αστυνομικό Τμήμα Κω.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, σήμερα, κατά τη διάρκεια καταμέτρησης στην αποθήκη οπλισμού, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος, διαπιστώθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί τέσσερα τυφέκια G3Α3 με τέσσερις γεμιστήρες, δύο υποπολυβόλα UZI με τρεις γεμιστήρες και δύο υποπολυβόλα MP-5 με τέσσερις γεμιστήρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η καταμέτρηση έγινε γιατί ο διαχειριστής της αποθήκης παρατήρησε ότι τα λουκέτα που κλείδωναν τις πόρτες όπου φυλασσόταν ο οπλισμός, ήταν διαφορετικά από αυτά που είχε βάλει ο ίδιος, γι΄αυτό αποφάσισε να κάνει έλεγχο, από τον οποίο αποκαλύφθηκε η κλοπή. Σημειώνεται ότι στην αποθήκη δεν υπήρχαν άλλα ίχνη παραβίασης.

Ο χρόνος κατά τον οποίο αφαιρέθηκαν τα όπλα δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ η προηγούμενη καταμέτρηση είχε γίνει πριν από έξι μήνες.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, κλιμάκιο της οποίας θα μεταβεί στην Κω για ανακρίσεις.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Εξαφανίστηκαν όπλα από το αστυνομικό τμήμα της Κω